Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski košarkar odhaja v ZDA, Novaković ostal brez angažmaja v Domžalah


Pri Košarkarskem klubu Rogaška v prihodnji sezoni ne bodo mogli računati na domačega igralca, 208 centimetrov visokega, Staša Sivko.

Svojo pot bo namreč nadaljeval na ameriški univerzi George Mason v zvezni državi Virginia. Njihov košarkarski program se lahko pohvali, da so v NBA doslej “poslali” tri igralce.

Z matičnim klubom je imel Sivka sicer še veljavno pogodbo za prihodnjo sezono, a so mu v klubu omogočili nadaljevanje kariere, ki jo bo združil z izobraževanjem.

Staš Sivka v reprezentančni akciji leta 2019; vir foto: FIBA

Zaradi poškodbe rame je Sivka, ki bo konec meseca dopolnil 21 let, dobršen del prejšnje sezone izpustil. Po rehabilitaciji se je konec januarja vrnil na igrišče in takoj dosegel 10 točk, potem pa so se ponovile težave z ramo.

V slatinskem klubu so ob objavi novice o njegovem odhodu zapisali: “Verjamemo, da je poškodba preteklost, pred Stašem pa lepa prihodnost. Hvala in srečno, Staš!”

Novaković izvisel po uspešni sezoni
Damjan Novaković; vir foto: KK Rogaška

Slatinski košarkarski trener Damjan Novaković je prejšnjo sezono deloval v Domžalah. S Heliosom se je uvrstil v finale državnega prvenstva, v polfinalu pa so njegovi varovanci odpravili novomeško Krko, ki je bila po rednem delu tekmovanja prva in je imela tudi izkušnje iz prve jadranske lige.

Novakovićeva ekipa je sodelovala tudi v drugi jadranski ligi, kjer je po rednem delu končala na 8. mestu, v četrtfinalu pa so izpadli proti ekipi Spartaka iz Subotice.

Upravni odbor domžalskega kluba je v ponedeljek sprejel odločitev, da izkoristi možnost prekinitve sodelovanja z Damjanom Novakovićem in mesto članskega trenerja ponudi nekdanjemu igralcu Juretu Močniku. V svoji objavi so navedli, da so odločitvi o menjavi na trenerskem mestu botrovale posodobljene smernice vodstva kluba glede sestave članske ekipe. To je po njihovem posledica tako finančnih zmožnosti kot želje po dolgoročnem vključevanju večjega števila domačih igralcev v tekmovalni ritem na najvišjem nivoju.

Preberite tudi:

Zapore od Celja do Rogaške Slatine: kdaj bodo mimo vas peljali kolesarji Dirke po Sloveniji 2024