Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinska dijakinja s steklarsko mojstrovino tretja na svetovnem prvenstvu v brušenju stekla (foto)


Maturantka progama tehnik steklarstva na ŠC Rogaška, Julija Kocman, je na 10. svetovnem prvenstvu v brušenju stekla na Češkem s svojo kristalno mojstrovino osvojila 3. mesto.

V petek je v češkem mestu Světlá nad Sázavou potekalo 10. svetovno prvenstvo v brušenju stekla (GCWC), ki so se ga udeležili tudi dijaki in mentorji s Šolskega centra Rogaška Slatina.
Gre za ustvarjanje različnih mojstrovin iz vročega stekla, ki ga na tem dogodku izvajajo najboljši češki steklarski mojstri, ter seveda tekmovalci a celega sveta.

Ekipa ŠC Rogaška Slatina na Češkem (vir foto: FB profil ŠC Rogaška)

Tekmovanja se je udeležilo 110 steklarjev iz 16 držav, ki so tekmovali v 4 kategorijah: ročno brušenje – obvezna oblika, ročno brušenje – prosta oblika, strojno brušenje ter kategorija šol.  Med štirimi tujimi šolami je sodeloval tudi ŠC Rogaška Slatina.

Nagrajeni steklarski izdelek Julije Kocjan

In to izjemo uspešno. Njihova dijakinja, ki bo kmalu postala tehnik steklarstva, Julija Kocman, je na tekmovanju osvojila 3. mesto (Julija Kocjan). Njena mentorja sta bila Nataša Novak in Boris Šket. Udeležence na podelitvi nagrad je med drugimi nagovorila tudi namestnica veleposlanice, Nika Rotar.

Šolskemu centru Rogaška Slatina in Juliji Kocjan so za uspeh javno čestitali tudi na slovenskem veleposlaništvu na Češkem.

 

 

Steklarski izdelki dijakov ŠC Rogaška Slatina (vir foto: FB profil slovenskega veleposlaništva na Češkem)

 

Kako je potekalo brušenje stekla, si lahko ogledate v spodnjem videu: