Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentvidovo: Golažijada, blagoslov traktorjev, veselica s Tanjo Žagar in gasilsko tekmovanje (foto, video)


V soboto se je v Šentvidu pri Grobelnem odvil dogodek Šentvidovo s pestrim in raznolikim programom, ki ga je pripravilo Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Grobelnem. Prireditev je zaznamovala golažijada, blagoslov traktorjev, veselica s Tanjo Žagar in nočno gasilsko tekmovanje.

V Šentvidu se je vse pričelo s kuhanjem golaža. Tekmovanje je imelo mednarodni pridih, saj so se ga udeležile tudi ekipe iz Hrvaške.

“Priprava golaža je prava umetnost in vedno se trudimo, da naš recept še izboljšamo. Kuhanje golaža združuje ljudi in krepi prijateljstva, zato se vedno znova radi udeležimo golažijad,” je dejal Janez, izkušeni kuhar golaža.

Foto: David Valant

Pod velikim šotorom pa za dobro vzdušje ni skrbel le mikaven vonj po golažu, ampak tudi mladi Ansambel Raztur in šmarski komik Aleš Novak.

Ob 17. uri so bili v ospredju lastniki traktorjev, ko se je na polnem parkirišču gasilskega doma odvil blagoslov kmetijskih strojev.

Ko se je začel večer, se je dogajanje preselilo k nočnemu gasilskemu tekmovanju. Gasilci so se pomerili v vaji z motorno brizgalno in v navezavi ročnika.

Vrhunec večera je bil nastop pevke Tanje Žagar, ki so jo obiskovalci že nestrpno pričakovali. S svojim energičnim nastopom je pričarala imenitno atmosfero in poskrbela, da je množica prepevala ter plesala pozno v noč.

Dogodek Šentvidovo je bil po besedah predstavnikov PGD Šentvid pri Grobelnem in obiskovalcev izjemno uspešen.

“Še posebej me je navdušila golažijada, kjer sem imel priložnost poskusiti res izvrstne golaže,” je dejal obiskovalec Marko iz Šentjurja.

Ana iz Šmarja pri Jelšah pa je povedala: “Prišla sem s svojo družino in vsi se imamo fajn. Otroci uživajo v igranju in hrani, moj mož pa je bil še posebej navdušen nad blagoslovom traktorjev.”

Fotogalerija: David Valant