Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šahisti na poletni premor


S petim turnirjem se je prejšnji teden nadaljeval sedmi šahovski cikel za Pokal Kozjega v organizaciji Šahovske sekcije Kozje. Tokratnega turnirja se je udeležilo 11 šahistov, kar je najmanj v letošnjem ciklu.

Kot je zapisal Roman Gradišek iz Športne zveze Kozje je po sedmih krogih v tempu pospešenega šaha drugo zaporedno turnirsko zmago dosegel član ŠK Kostak Krško Kristjan Kodrič Plevnik, ki je zbral 6,5 točk. Pol točke manj je na drugem mestu zbral Ivan Sušin iz ŠK Brežice, na tretje mesto pa se je uvrstil še en član ŠK Kostak Krško, Štefan Mavrek, ki je prvič nastopil na turnirjih za pokal Kozjega in zbral 5 točk. Najboljši mladinec do 15 let je bil tudi član ŠK Kostak Krško, Alen Keber, in sicer na sedmem mestu. Najboljši član domače sekcije  je bil Jože Jazbinšek na šestem mestu.

Po odigranih petih od devetih turnirjev je v skupnem seštevku Kristjan Kodrič Plevnik za devet točk prehitel drugouvrščenega Miho Grumerca, tretji pa je ostal Ivan Sušin.

Skupaj je v sedmem ciklu nastopilo že 26 različnih šahistov. Pred šahisti so zdaj trije meseci premora, cikel se bo s šestim turnirjem nadaljeval v mesecu septembru.

Vrstni red 5. turnirja:

1. Kristjan Kodrič Plevnik, ŠK Kostak Krško – 6,5 točk

2. Ivan Sušin, ŠK Brežice – 6

3. Štefan Mavrek, ŠK Kostak Krško – 5

4. Miha Grumerec, ŠK Brežice – 4

5. Slavko Slivšek, ŠK M.Majcen Sevnica – 4

Vrstni red cikla Pokal Kozjega 2024:

1. Kristjan Kodrič Plevnik, ŠK Kostak Krško – 226 točk

2. Miha Grumerec, ŠK Brežice – 217

3. Ivan Sušin, ŠK Brežice – 190

4. Rado Bogolin, ŠK M.Majcen Sevnica – 143

5. Ivan Gmajner, ŠK Kostak Krško – 141