Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina živi za turizem


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 35 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Tudi letošnjo pomlad je Rogaška Slatina lepo urejena, kar še posebej velja za njen turistični del. Tudi turistični pokazatelji za prve štiri mesece so odlični, saj je bilo v tem času za šest odstotkov več domačih in za petino več nočitev tujih gostov kot v enakem lanskem obdobju.

Vse kaže, da se vsem težavam navkljub, tudi letos obeta Rogaški Slatini zelo dobra turistična ponudba. To so v petek poudarili tudi na letnem občnem zboru turističnega društva.

Dosedanjemu odboru, ki ga je vodil Lojze Libnik, so izrekli priznanje za uspešno delo, za predsednika novega, močno pomlajenega odbora pa so izvolili Ludvika Praha.
Celjska turistična zveza je podelila priznanje za najlepši turistični krožek. Zdravilišču pa za vzorno in kakovostno izvedene prireditve v minulem letu.

Turistično društvo v Rogaški Slatini ima precej zaslug, da imata obe osnovni šoli v tem kraju že fakultativni pouk turizma, kar je edini primer v celjski regiji. Poleg tega pa opravi vsako leto vsaj deset učencev višjih razredov izpit za turistične vodnike.

Na občnem zboru so prikazali tudi film, s katerim so želeli opozoriti na urejenost okolja, pa tudi na krajevne nepravilnosti, ki Rogaški Slatini ne morejo biti v ponos, mladinci pa so opozorili na ekološko problematiko, ki ji bo treba v bodoče nameniti več pozornosti.

Prijeten glasbeni in ritmični program so pripravili učenci osnovne šole Boris Kidrič.

Z.V., Novi tednik, 1. 6. 1989