Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška ostaja z dosedanjim trenerjem


Po letu dni vodenja prve ekipe Košarkarskega kluba Rogaška, bo Dragiša Drobnjak to funkcijo opravljal tudi v prihodnji sezoni.

V minulem tekmovalnem letu se ekipi ni uspelo uvrstiti v končnico, pri tem pa ji je zmanjkala točka, ki so jo prijeli kot kazen zaradi pisarniške napake, ko je na začetku prvenstva na eni od tekem zaigrala z igralcem, ki takrat ni imel pravice nastopa. Slatinčani so se takrat sicer pritožili, ker napake ni opazil niti delegat srečanja.

Drobnjak je v svoji bogati igralski karieri osvojil kup lovorik, nazadnje v dresu Šentjurja, ko je odigral eno odločilnih vlog v finalni seriji proti Rogaški. Za njim sta tudi dve sezoni, ko je Slatinčanom pomagal kot igralec, kjer je tudi sklenil igralsko kariero.

Na trenerskem področju je začel leta 2019 kot pomočnik pri Olimpiji, v slatinskem klubu pa je dobil prvo priložnost kot glavni trener.

Dragiša Drobnjak: “Veseli me, da smo s klubom prišli do dogovora o nadaljnjem sodelovanju. Verjamem, da je za dobre rezultate potreben čas in kontinuiteta. V prejšnji sezoni smo več priložnosti ponudili domačim igralcem in ta trend želimo nadaljevati tudi v prihodnje. Z dobro selekcijo si v klub želimo pripeljati ambiciozne igralce, ki bodo pomagali k dobrim predstavam in zmagam članske ekipe v sezoni 2024/25.”

Kristijan Novak, predsednik KK Rogaška: “V KK Rogaška smo po končani sezoni na podlagi izvedene strokovne analize in razgovora z glavnim trenerjem, Dragišo Drobnjakom, sprejeli odločitev za podaljšanje sodelovanja, saj smo ugotovili, da obe strani podobno ocenjujeta preteklo sezono ter delita klubsko vizijo za prihodnost. S tem smo želeli predvsem zagotoviti kontinuiteto in stabilnost pri vodenju članske vrste, saj je naš klub največje uspehe dosegal ravno v obdobjih, ko je bila zagotovljena kontinuiteta strokovnega dela. Verjamemo, da smo sprejeli pravilno odločitev in da bo Dragiša na podlagi pridobljenih izkušenj iz pretekle sezone uspešno nadgradil svoje delo ter klub znova pripeljal na pozicije, kamor sodi in je v preteklosti že bil.