Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Proslava ob dnevu državnosti v Šentjurju: Diaci spregovoril o evropski problematiki


V sklopu Šentjurskega poletja se je tradicionalno odvila prireditev ob dnevu državnosti, kjer so nastopili Pihalni orkester Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center ter Matevž Šalehar – Hamo. 

Na prireditvi se je zbrala množica ljudi, med njimi so bili tudi župan občine Dobje Franc Leskovšek, šentjurski občinski svetniki in predstavniki tukajšnjega javnega življenja. Po prihodu praporščakov je zadonela slovenska himna, nakar sta na oder prispela tudi povezovalca prireditve – Vid Palčnik in Nastija Močnik.

Slavnostni govorec proslave je bil župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Njegov govor je vključeval kratko predstavitev občinskih projektov in investicij v preteklem letu, zahvalo gasilcem za pomoč ob lanskoletnih poplavah, strnil pa je tudi misli o sedanjih problemih Slovenije in Evropske unije ter njune prihodnosti.

Govor mag. Marka Diacija, foto: Maša Geoheli

Njegov govor so zaokrožili pihalci Pihalnega orkestra Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika. Pihalni orkester sestavlja 82 članov, za njih pa je letos prav posebno leto, saj praznujejo 90. obletnico delovanja, lanskega novembra pa so na tekmovanju godb za pokal Vinka Štrucla s 96 točkami prejeli zlato plaketo in bili tudi najbolje ocenjena zasedba. Na proslavi na Mestnem trgu so zaigrali pesmi, za katere je priredbe napisal njihov bobnar Peter Tovornik. Po Šentjurju so odmevale priredbe skupin Siddharta in Deep Purple.

Prireditve so se, na povabilo pihalnega orkestra, udeležile tudi dekleta iz Dekliškega pevskega zbora GCC pod vodstvom Davida Preložnika. Dekliški pevski zbor je najstarejša zasedba na omenjeni šoli, saj deluje že od leta 1971, pred kratkim pa so na tekmovanjih osvojile priznanje za najboljši zbor ter priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo. Zapele so pesmi Kdo še verjame, Naj ljubezen združi vse ljudi ter Oblak za dva, ki so ga zapele ob spremljavi pihalnega orkestra.

Glavni glasbeni gost na prireditvi pa je bil pevec in frontman skupine Hamo&tribute2love Matevž Šalehar – Hamo. Skupaj s pihalnim orkestrom in dekliškim pevskim zborom je zapel kar 6 pesmi, za katere je priredbe prav tako napisal Peter Tovornik. S pesmimi Prva vrsta, Ona gre, Rabm tebe, Kje gori, Greva še mal dlje, Srce ne more več in Ona gre so Matevž Šalehar, Pihalni orkester Šentjur ter Dekliški pevski zbor GCC zaokrožili nedeljski poletni večer, ki si ga bodo navzoči zapomnili za dolgo časa.

Oglejte si še fotogalerijo: