Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prijavite svojega otroka na enotedenske počitniške delavnice v Šmarju pri Jelšah

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah prireja zanimive aktivnosti za osnovnošolske otroke v času poletnih počitnic. Mladi se bodo lahko aktivno zabavali na treh tematsko obarvanih počitniških tednih, kjer bodo poleg pestrega programa odkrivali tudi šmarsko okolico.

Med 8. in 12. julijem 2024 bo potekal Športni počitniški teden, ki bo namenjen spoznavanju raznolikih športnih in rekreacijskih dejavnosti v našem kraju, ki jih bodo predstavili člani lokalnih športnih društev in klubov. Teden kasneje, med 15. in 19. julijem 2024, bomo na Ustvarjalnem počitniškem tednu odpirali kreativnost ob fotografiranju, kuhanju, ustvarjanju z naravnimi materiali in ob preizkušanju različnih likovnih tehnik. Med 5. in 9. avgustom 2024 pa bo na Tednu LEGO robotike ekipa Malih ustvarjalcev poskrbela za zabavno spoznavanje osnov programiranja in oživljanja LEGO robotov.

Vabljeni otroci in mladostniki, da doživite šmarsko poletje v športnem, ustvarjalnem in izumiteljskem vzdušju. Vse delavnice so namenjene otrokom od dopolnjenega 6 do 13 leta starosti.

8.–12. julij: Športni počitniški teden
15.–19. julij: Ustvarjalni počitniški teden
5.–9. avgust: Teden LEGO robotike

Športni počitniški teden (8.–12. julij 2024)

Športni počitniški teden bo namenjen spoznavanju in preizkušanju raznolikih rekreacijskih aktivnosti ter lokalnih športnih društev in klubov. V tem tednu se bodo razmigali ob košarkarski žogi s košarkaricami kluba Jelše, se preizkusili na atletskem trailu z atletskim klubom Živko, poskušali uloviti kakšno ribo z Ribiškim društvom Sotla, s klubom Krpan bodo osvajali osnove samoobrambe, z Nogometnim klubom Šmarje pri Jelšah se bodo podili za žogo in spoznavali Footgolf na Jelšingradu s klubom Erlachstein.

Ustvarjalni počitniški teden (15.–19. julij 2024)

Ustvarjalni počitniški teden bo obarvan z zanimivimi in kreativnimi aktivnostmi. Tekom tedna bodo v ustvarjalnem duhu spoznavali šmarsko okolico, oblikovali okvirje za fotografije in se preizkusili za objektivom na fotografski delavnici s Petro Molan, ustvarjali z različnimi likovnimi tehnikami, z Društvom kmetic Ajda bomo kreativnost izražali skozi kulinariko, spoznavali pa bodo tudi naravne materiale in se prepustili gozdnemu ustvarjanju pri Hiški v gozdu.

Teden LEGO robotike (5.–9. avgust)

Z ekipo Malih ustvarjalcev bodo spoznavali osnove robotike in programiranja s pomočjo vedno priljubljenih LEGO kock. Na urah LEGO ustvarjanja se bodo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Ustvarili bodo LEGO robote ter se naučili veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali.

Tečaj je primeren za vse otroke stare med 6 in 15 let (za vse osnovnošolce). Mentor se bo na tečaju posveti vsakemu posebej in mu dodeli delo, ki je zanj primerno. Pri delu bodo uporabljali računalnike/tablice in izobraževalne LEGO komplete (WeDo, Mindstorms). Tečaj je primeren tako za tiste brez predhodnega znanja, kot tudi tiste, ki so se njihovih delavnic že udeležili in so si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili.

Več informacij in povezava do spletnega obrazca za prijavo TUKAJ – klik.