Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 6. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 28. 5. 2024 so policisti na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je neznani voznik poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi drugemu udeležencu nudil podatke. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

Istega dne je na območju Sladke gore prišlo do prometne nesreče z udeležbo voznika motornega kolesa, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča padel. Voznik se je v prometni nesreči telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bila izdana mandatna kazen.

30. 5. 2024 je na območju Lemberga prišlo do prometne nesreče z udeležbo voznika motornega kolesa, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal zunaj vozišča in padel v potok. Voznik se je v prometni nesreči telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bila izdana mandatna kazen.

31. 5. 2024 so bili policisti obveščeni, da na je območju Senovice prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Povzročitelju je bil zaradi povzročitve prometne nesreče na kraju izdan plačilni nalog.

Istega dne so policisti na območju Šentvida pri Grobelnem obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice osebnega avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju, zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

2. 6. 2024 so bili policisti napoteni na območje Mestinja, kjer je prišlo do prometne nesreče med motoristom in voznikom osebnega avtomobila, in sicer zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Motorist je bil zaradi telesnih poškodb s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor. Ogled prometne nesreče so prevzeli policisti PPP Celje, ki bodo zoper voznika osebnega avtomobila ustrezno ukrepali.

TATVINA DENARNICE

27. 5. 2024 je občanka na PP Šmarje pri Jelšah naznanila, da ji je bila odtujena denarnica. Ugotovljeno je bilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno na območju druge enote. Zadeva je bila odstopljena pristojni policijski postaji, kjer bodo preiskane okoliščine storjenega kaznivega dejanja.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

28. 5. 2024 so bili policisti napoteni na kršitev javnega reda in miru, ki se je dogajala na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da naj bi oseba med prepirom posegla po zračnem orožju in z njim grozila občanu. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku, zračna puška pa je bila kršitelju zasežena.

PONEVERBA

31. 5. 2024 je odgovorna oseba gospodarske družbe naznanila, da je njihov zaposleni zlorabil službeno plačilno kartico za lastne namene. Zbrana so bila obvestila in dokazi. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

TATVINA

1. 6. 2024 je občan z območja občine Kozje naznanil, da mu je bil odtujen del napajalnika za živino. Zbrana so bila obvestila. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

POŽAR NA BRUNARICI

2. 6. 2024 so bili policisti obveščeni, da je na območju občine Kozje prišlo do požara na brunarici. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi pregretja električnega vodnika. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so obravnavali štiri povoženja divjadi.