Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. 6. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

ZASEG VOZIL
Dne 3. 6. 2024 je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v kraju Šentvid pri Grobelnem ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila, pri čemer je bilo ugotovljeno, da mu je zaradi zdravstvene omejitve vozniško dovoljenje poteklo. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika so izpisali obdolžilni predlog na Okrožno sodišče v Celju.

Prav tako so 8. 6. 2024 v kraju Bistrica ob Sotli ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, pri katerem je bilo prav tako ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi temu kršitelju je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

TATVINA DENARJA
3. 6. 2024 so policisti na območju Podčetrtka obravnavali tatvino gotovine iz garderobne omarice. Zoper storilca policijska preiskava še poteka.

TRČENJE NA PARKIRIŠČU
4. 6. 2024 so policisti na parkirišču v Podčetrtku obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznice osebnega vozila, ki je trčila v drugo voznico. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

GROZIL MU JE S SEKIRO
Istega dne so bili policisti obveščeni, da je občan napadel svojega znanca in mu pri tem še zagrozil s sekiro. Zaradi slednjega se je oškodovanec počutil ogroženega in prestrašenega. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOZIL NA PREKRATKI VARNOSTNI RAZDALJI
5. 6. 2024 je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v kraju Podsreda opravila ogled kraja prometne nesreče, do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročitelja. Slednjemu je bil izdan plačilni nalog.

SOSED JIH ŽALI IN JIM GROZI
Istega dne so morali policisti posredovati v kraju Bodrež, kjer je sosed žalil svoje sosede in jim pri tem tudi grozil z napadom na življenje in telo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PRIJETJE ILEGALCEV
Prav tako 5. 6. 2024 je PP Šmarje pri Jelšah obravnavala devet državljanov Turčije, ki so v Republiko Slovenijo vstopili nezakonito. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku nameščeni v azilni dom. Prav tako je bil pri izvajanju navedenih ilegalcev prijet državljan Romunije zoper katerega je bilo odrejeno pridržanje in je bil kasneje priveden pred preiskovalnega sodnika.

NAJDEN MOBILNI APARAT ZNAMKE SAMSUNG A32
Dne 6. 6. 2024 je v kraju Lastnič občan našel mobilni aparat znamke Samsung A32. Če ga kdo pogreša, se naj z dokazili o lastništvu zglasi na PP Šmarje pri Jelšah, kjer mu bo vrnjen.