Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 4. 6. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Rogaška Slatina v zadnjem tednu dni.

Rogaška Slatina, 27. 5. 2024

Policisti so ustavili mladoletnega voznika kolesa s pomožnim motorjem in zaradi suma, da je vozilo predelano, napotili na tehnični pregled, kjer so se sumi o predelavi zmogljivosti (hitrost) potrdili. Policisti so vozilo zasegli in spisali obdolžilni predlog sodišču.

Podplat, 27. 5. 2024

Policisti so ustavili vozilo hrvaških registrskih oznak in pri tem ugotovili, da je voznica v vozilu prevažala 5 državljanov Turčije, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Voznico so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali in jo kasneje privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za njo odredil pripor. Ilegalni migranti so v postopki podali namero za mednarodno zaščito in so bili nameščeni v azilni dom.

Enaka zgodba se je ponovila naslednji dan, ko je bil ustavljen voznik, ki je prevažal sedem državljanov Turčije.

Policisti so v preteklem tednu prijeli še 7 državljanov Turčije in 18 državljanov Sirije, ki so nezakonito prečkali državno mejo na območju Rogatca. Vsi so podali namero za mednarodno zaščito.

Spodnje Negonje, 1. 6. 2024

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.