Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek gostil športno srečanje obmejnih dežel


Letošnje prizorišče srečanja slovenskih športnikov iz obmejnih dežel je bil Podčetrtek. Tovrstni dogodki, tokratni je nosil zaporedno številko 46, povezujejo mlade športnike iz avstrijske Koroške, Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije, ki jo je tokrat predstavljala ekipa Obsotelja in Kozjanskega.

Na prijateljskih tekmah se mladi, ki so stari 14 in 15 let pomerijo v nogometu, košarki, odbojki in namiznem tenisu. Ključen del dogodka pa je tudi druženje in tkanje vezi.

Še en pogled na zbrane udeležence; vir foto: USZS

Dogodek tradicionalno pripravlja Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, podpira pa ga tudi Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Organizator srečanja je bila, tako kot leta 2019, tudi letos Športna zveza Kozje v sodelovanju z Občino Podčetrtek.

Prisotne so poleg dveh predstavnikov OKS-ZŠZ nagovorili gostiteljski župan Peter Misja in državna sekretarja Dejan Židan ter Vesna Humar. Slednja je poudarila: “Izjemno smo ponosni na vas, dragi športnice in športniki. Vem, da je včasih zahtevno imeti dva jezika, dve kulturi, dve identiteti. Včasih se je treba boriti, zdržat. To so lastnosti dobrega športnika, lastnosti dobrega človeka. Res vam želim, da ostanete pogumni še naprej, predvsem pa, da ohranjate te trdne prijateljske vezi.”

Zamejcem se v bodoče obetata dve zanje pomembni novosti – ustanovitev zamejske športne koordinacije po vzoru kmetijske in gospodarske ter odprtje čezmejnih regionalnih pisarn Olimpijskega komiteja Slovenije.

Skupna slika v Večnamenski dvorani Podčetrtek; vir foto: RG

Mladi športniki pomerili med sabo v zabavno-spretnostnih igrah, ki jih je pripravil Zavod ŠIK Kozjansko. Košarka za fante in namizni tenis sta potekala v Športni dvorani Podčetrtek, nogomet se je igral v Športnem parku Kozje, odbojka za dekleta pa v Večnamenskem centru Kozje. Domače barve so branili mladi člani Košarkarskega kluba Terme Olimia Podčetrtek in odbojkarice Osnovne šole Kozje. Tekme so potekale v športnem duhu, največ uspeha pa so imeli mladi zamejski športniki in športnice iz Italije, ki so bili najboljši kar v štirih izmed petih tekmovanj. Zmagali so v košarki, namiznem tenisu za fante in dekleta ter v odbojki, le v nogometu so zmagali mladi športniki iz avstrijske Koroške.

Medalje udeležencem je podelil predstavnik organizatorjev Roman Gradišek.