Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob šentjurski promenadi otroci pripravili razstavo dežnikov s spodbudnimi besedami


V centralni enoti šentjurskega vrtca so zaključili z dogodkom, ki so ga poimenovali Teden umetnosti, podnaslov pa se je glasil “Jaz, ti, mi”.

Utrinki z dejavnosti; foto: Vrtec Šentjur

Z njim so hoteli poudariti umetniški pogled na posameznika in njegovo delovanje v skupnosti skozi empatijo, solidarnost, sobivanje in povezovanje.

Ob odprtju so gostili slepo ustvarjalko Marjano Povalej, ki jim je predstavila svoji knjigo pravljic in pesmi. Skozi ves teden so urili svoja čutila in se obenem vživljali v svet tistih, ki jim ni dan vid.

Starejši otroci so mlajšim sovrstnikom in varovancem Varstveno-delovnega centra Šentjur pripravili dramatizacijo zgodbe Pod medvedovim dežnikom. Pridružili so se jim tudi člani pevskega zbora in plesalci.

Čez teden so ustvarjali na stare dežnike, ki so jih okrasili s pozitivnimi mislimi in jih razstavili na javorjih ob potoku Pešnica, razstavo, ki so si jo skupaj ogledali, pa so poimenovali: Ko dežniki oživijo.

V okviru dejavnosti so otroci spoznavali tudi glasbila in obiskali dom starejših, kjer so ustvarjali s kredo, varovancem pa so tudi zapeli in zaplesali.