Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Iz Podčetrtka v Grčijo


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Slovenijo zastopa na Igrah brez meja devet krajev, med njimi iz celjske regije Rogaška Slatina in Podčetrtek. Slatinčani so pred dnevi razmeroma uspešno nastopili v prvem krogu na Portugalskem, ekipa Podčetrtka pa se pripravlja za nastop na grškem otoku Poros, kjer bodo merili svoje moči od 9. do 16. julija.

Igre na Porosu bodo potekale v znamenju Odisejevih dogodivščin. Pomerili se bodo Slovenci, Italijani, Portugalci, Maltežani, Čehi, Madžari, Grki, Švicarji in Britanci. Slovensko ekipo sestavljajo krajani Podčetrtka in okolice ter zaposleni iz Zdravilišča Atomske toplice; Rado Jurjec, Boštjan Plankar, Davorin Šelekar in Khalid Nasif bodo nastopili v moškem delu, med ženskami pa Veronika Ratajc, Simona Mikulan, Andreja Brin in Elvira Štruklec. Kapetan ekipe bo Mitja Žitnik. Tekmovalci že vadijo v objektih Zdravilišča Atomske toplice ter Podčetrtka. Na Porosu bo našo ekipo bodrilo približno 60 domačih navijačev.

V Zdravilišču Atomske toplice ne skrivajo zadovoljstva, saj računajo tako na promocijo zdravilišča kot tudi naše dr žave. Vsak kraj ima namreč možnost posebne polminutne predstavitve po Evroviziji. Hkrati se v Zdravilišču že pripravljajo tudi na drugo soboto v septembru, ko bodo na svoje Igre v topli vodi povabili vse slovenske ekipe, ki sodelujejo na Igrah brez meja.

Brane Jeranko, Novi tednik, 9. 6. 1994