Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema Brežice-Bistrica ob Sotli za pristojno ministrstvo primer dobre zgodbe


Konec leta smo poročali o zaključku projekta hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema, ki povezuje občini Brežice in Bistrico ob Sotli, ki je slednji prinesel 21 kilometrov novih cevovodov in 100-kubčni vodohran.

Tovrstno medobčinsko sodelovanje je kot primer dobre prakse prepoznala tudi vlada RS. V okviru njenega obiska Posavja je občino Bistrica ob Sotli obiskal državni sekretar na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, Srečko Đurov.

V okviru vladnega obiska v Posavju si je državni sekretar Đurov ogledal nekatere uspešno izvedene projekte, ki so bili financirani v okviru Dogovora za razvoj regij in s finančnim mehanizmom CLLD.

Kot “Dobro zgodbo 1 je ministrstvo označilo Projekt Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema Brežice-Bistrica ob Sotli.

“V projektu sta uspešno sodelovali dve sosednji občini, Brežice in Bistrica ob Sotli. Projekt se je zaključil v letu 2023. Skupna dolžina vodovoda 39.603 metrov, oskrbuje s pitno vodo 20.150 prebivalcev obeh občin,” so zapisali na uradnem FB profilu ministrstva.

In dodali, da je župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak na sestanku državnemu sekretarju Đurovu predstavil izzive, s katerimi se soočajo župani majhnih in obmejnih občin. Državni sekretar je ob tem predstavil, da je ministrstvo pristopilo k pripravi sprememb Programa razvojnih spodbud za obmejna problemska območja (OPO) v obdobju 2022 – 2025 z namenom, da se približa željam občin.

Vir foto: FB profil Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj
Celoten projekt je vreden okoli 6 milijonov evrov, 75 % katerih je zagotovljenih iz evropskih in državnih sredstev. Na območje Bistrice ob Sotli zapade 2,1 milijona evrov vrednosti projekta.

Kot drugi dve dobri zgodbi je ministrstvo označilo kolesarsko povezavo Brežice – Krška vas in Brežice – Čatež ob Savi ter ureditev prvega regijskega čebelarskega centra v Krškem.