Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grajski vinski večer: Šmarska vina in dobra glasba poskrbela za prijetno vzdušje


V četrtek se je v Šentvidu odvil drugi Grajski vinski večer, kjer so obiskovalci ob sproščujoči glasbi dveh znanih slovenskih pesnikov preizkušali vina šmarskih vinogradnikov.

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je v četrtek organiziral že drugi Grajski vinski večer, ki bi se moral odviti ob dvorcu Jelšingrad, vendar so ga zaradi slabe vremenske napovedi prestavili v Gasilski dom Šentvid. V ospredju dogajanja je bil koncert 1NA1: Gušti & Tomi M., kjer sta nastopila nekdanji član skupine Big Foot Mama Miha Guštin Gušti in frontman skupine Siddharta Tomi Meglič. Z glasbeno-gledališko točko sta nastopajoča predstavila svoji bogati karieri.

V sklopu dogodka je potekala še predstavitev lokalnih vin, kjer so svoje izdelke ponujali vinogradniki Vinogradništva Planinšek, Plevnik in Bukovec. Dobra glasba, kozarček žlahtne kapljice in sproščeno vzdušje je poskrbelo za veselo razpoloženje obiskovalcev.

Vir foto: TŠM Šmarje pri Jelšah

Na šmarskem zavodu za turizem, šport in mladino so tovrstne vinske večere organizirali že v preteklosti, lani pa so ga z Ansamblom Unikat prvič priredili ob Jelšingradu. Pred tem so se ti več let zapored odvijali v šmarski vinski kleti, vendar se je zaradi vedno večjega zanimanja kmalu izkazalo, da bodo prostori kleti premali.

Kot nam je povedala Špela Žaberl Vravnik, ki na zavodu skrbi za načrtovanje in trženje, je bilo povpraševanje za dogodek veliko, tako da so zelo zadovoljni. Ob tem je dodala naslednje: “Ponudba vin in glasbe je bila dobra, tako da smo zadovoljni z obiskom. Obiskovalci zmeraj bolj prepoznavajo odlična vina našega okoliša in potencial samega vinskega večera.

Vir foto: TŠM Šmarje pri Jelšah
Po obnovi na dvorcu vse bolj živahno

Sanjava okolica prenovljenega Jelšingrada bo brez dvoma pripomogla k organizaciji še mnogih tovrstnih prireditev.

Kot je dodala Žaberl Vravnikova, si na zavodu želijo okolico Jelšingrada vedno več uporabljati za prireditvene prostore. Že v letošnjem letu tam načrtujejo razne dogodke, kot so stand-up, footgolf, razni glasbeni večeri in podobno, v prihodnjih letih pa jih načrtujejo še več.

Naslednji dogodek pod organizacijo zavoda bo Šmarska noč z odprto kuhinjo, ki se bo pred kulturnim domom odvil 21. junija. Zavod prav tako pomaga pri organizaciji Rokovega teka po šmarskih bregih 2024, ki bo napočil 15. junija.

Vir foto: TŠM Šmarje pri Jelšah