Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec zapušča trofejni trener: »srce še želi, a razum je pretehtal«


Po sedmih letih uspehov, šestih naslovih državnih prvakov in še kup drugih lovorikah, hrvaški strokovnjak Kujtim Morina zapušča Futsal klub Dobovec. Njegovo mesto bo zasedel nekdanji odlični nogometaš tega kluba, zdaj Morinina desna roka, Rok Mordej.

»Dobovec mi je prešel v kri, imam ga za svoj klub. Srce morda še želi, a razum je pretehtal,« ob slovesu od Dobovca, ki ga je vodil zadnjih sedem let, pravi Morina. Vrača se v klub, ki ga ima skupaj z bratom, MNK Uspinjača – Gimka. »Skupaj smo ustvarili sinonim za zmagovalce. Osvojili smo 7 zaporednih dvakratnih lovorik in tako Dobovec kot Slovenijo v Evropi predstavili na vrhunski način,« je potegnil črto pod to obdobje.

Morina: »7 prelepih let, polnih nepozabnih trenutkov, tako z igralci kot z vodstvom kluba in vsemi navijači. Dobovec je bil zame vsakodnevna zgodba, rutina od trenutka, ko sem se zbudil, do večera.«

Mnogi niz uspehov pripisujejo glavnemu trenerju: zaradi njegove karizme, načina dela in vodenja ekipa, energije, ki jo je delil tako z igralci kot navijači. Marsikdo si Dobovec težko predstavlja brez njega.

Kot pravi Morina Dobovca ni želel pustiti na cedilu, zato ga zapušča tam, od koder bo kot glavni trener nadaljeval Rok Mordej. »Z njim že dolgo sodelujem, izjemno dobro sva se povezala, ne kot igralec–trener ali trener–nekdo iz uprave kluba, ampak ocenjujem, da sva več od tega. Najin odnos je bil vedno odprt, neposreden, veliko sva skupaj prestala in menim, da je dozorel in sposoben, da nadaljuje pot od tam, kjer sem jaz zaključil.«

Ob slovesu je Morina izpostavil še njegovega pomočnika Zvoneta Mordeja. »Marsikaj sva prestala skupaj. Izjemno sem vesel, da sem ga spoznal na način, da sva danes prijatelja, ne kolega, in da bo za vedno ostal del mojega življenja. Vedno je bil človek, ki je znal z mano, v težkih trenutkih je vedno našel pravo besedo, naredil, kar je bilo treba, in nekako umiril, obvladal moj temperament. Neizmerno sem mu hvaležen za to in da sva vse skupaj vodila.«

Vir foto: FB profil FC Dobovec

Odhajajoči hrvaški strateg je še poudaril, da je Dobovec tudi sinonim za »izjemno atmosfero, delovno atmosfero, v kateri so se vzpostavili izjemno močni medosebni odnosi med igralci,« se zahvalil tudi njim in navijačem, od katerih je vedno čutil veliko podporo in naklonjenost, za kar jim je neizmerno hvaležen.

Ob slovesu je težko tudi vodilnim v klubu: »Nobeno slovo ni lahko. A vemo, da se še srečamo. Izjemno ponosni in hvaležni smo, da smo skupaj s tabo ustvarili neverjetno zgodbo. Odgovorno bomo nadaljevali zmagovalno pot. Hvala je premalo reči za vse, kar si storil in nam pomeniš. Za vedno ostajaš naš!« so v futsal klubu Dobovec zapisali na klubskem FB profilu.

Državni prvaki 2023/2024
Kariero zaključuje bivši hrvaški reprezentant, prihaja pa slovenski reprezentant

Od Dobovca se poslavlja tudi nekdanji hrvaški reprezentant Davor Kanjuh, ki se je klubu pridružil lani.

»Po osvojeni dvojni kroni mislim, da ni boljšega načina za zaključek kariere,« je ob tem dejal ter dodal, da je v Dobovcu dobil vse, kar si je želel: »vsi so me lepo sprejeli in z mano odlično ravnali, jaz pa sem to na najboljši možni način poskušal vračati na igrišču.«

V letošnji prvoligaški sezoni je Kanjuh za Dobovec dosegel 8 zadetkov.

Bo pa Dobovčane v novi sezoni okrepil 22-letni slovenski reprezentant Tilen Rajter.

»Takoj, ko sem prejel klic Dobovca, sem nekako vedel, da je napočil čas za korak naprej v moji karieri. Zavedam se, kaj pomeni Dobovec, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v Evropi. Srečen sem, da sem dorasel tej ravni,« je ob prestopu dejal Rajter. V Dobovec prihaja iz KMN Meteorplast Ljutomer, ki je izstopil iz slovenskega prvenstva, in igra na poziciji zadnjega igralca. Prej je nastopal za KMN Slovenske gorice in KMN Benedikt.