Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Devetošolci iz Kozjega, Podčetrtka in Bistrice ob Sotli na sprejemu pri svojih županih


Devetošolci s petkom zapirajo osnovnošolska vrata in odpirajo vrata najdaljših počitnic, po katerih bodo prestopili prag poklicnih in srednjih šol. Pred tem so svoje devetošolce sprejeli tudi župani v Kozjem, Podčetrtku in Bistrici ob Sotli.

Županja Kozjega Milenca Krajnc je na kulturno-družabni prireditvi v večgeneracijskem centru Kozje počastila devetošolce svoje občine v torek, 28. maja. Na sprejemu se je mudilo 33 devetošolcev iz osnovnih šol Kozje, Lesično in Koprivnica. Županja Milenca Krajnc je v ganljivem nagovoru svojim gostom dejala, da so svoje življenje pripeljali do prvega cilja, v tem času pa doživeli lepe in verjetno tudi manj lepe trenutke, a se s tem učili tudi vztrajnosti in drugih vrednot, ki jim bodo v življenju še kako koristile. Zaupala je, da so tudi v lokalni skupnosti ponosni, da so šolarje lahko spremljali na tej poti, še posebej so zadovoljni s številnimi infrastrukturnimi projekti, s katerimi uspejo ustvariti dobre pogoje za šolanje in življenje mlajših generacij in celotnih družin.

Županja je učencem, ki bodo stopili na pomembno prelomnico, ko zapirajo osnovnošolska vrata in bodo jeseni v bližnjih in bolj oddaljenih mestih prestopili prag srednjih šol, čestitala za usvojena priznanja na različnih področjih. »To je velik dosežek ne le za vas, ampak za sleherno osnovno šolo in vsako lokalno skupnost,« je dejala. Osnovnošolci so ob tem pripravili kulturni program, županja pa je vsakemu devetošolcu poklonila stekleno vazo z vgraviranimi imeni. Po zaključnem fotografiranju je sledilo druženje ob slaščicah, Občina Kozje je nato devetošolce pogostila še s sladoledom v trgu Kozje. Devetošolci so se dogodka udeležili v spremstvu svojih razrednikov in ravnateljev.

“Živite svoje življenje!”

V zadnjih dneh so sprejeme pripravili tudi v občinah Podčetrtek in Bistrica ob Sotli. V Podčetrtku je župan Peter Misja sprejel najuspešnejše devetošolce, ki se lahko pohvalijo z devetletnim odličnim uspehom ter dobrimi rezultati s številnih šolskih tekmovanj. Sprejema minulo sredo v sejni sobi občine se je udeležilo pet učencev: Aljaž Turk, Julija Strašek, Lili Zupan, Sara Amon ter Teja Amon. Župan Misja je zlatim odličnjakom čestital za njihov uspeh ter jim zaželel uspešno nadaljnjo pot. Dejal je, naj bo knjiga še naprej sopotnica njihovega življenja, a naj življenje tudi živijo, saj jim bo tudi to prispevalo pomembne izkušnje in znanje.

Nagovorila jih je tudi ravnateljica Sonja Švajger, ki se je ob tem občini zahvalila za vso podporo. Učencem sta nekaj spodbudnih besed namenili tudi razredničarki Mihaela Pihler in Petra Mirt, nato jim je župan podelil zate petice, spominska priznanja občine Podčetrtek.

“Bodite ponosni na svoj kraj in radi se vračajte”

Na sprejemu pri bistriškem županu Franju Debelaku se je mudilo deset bistriških učencev, izmed njih devet bistriških občanov, en učenec pa prihaja iz sosednjega Polja ob Sotli. Učenci so na sprejem, ki so ga priredili v sejni sobi občine, prišli v spremstvu Simone Lipej, ki je njihova razredničarka zadnje leto, pred tem jih je spremljala Dragica Šket. Župan je izpostavil, da jim je bistriška šola dala dobre temelje za nadaljnje šolanje ter jim zaželel veliko sreče in uspehov na nadaljnji poti. Rekel je,  da naj bodo sedaj, ko gredo v svet, ponosni na domači kraj ter da naj se vanj vselej radi vrnejo. Bistriška občina je vsakega učenca nagradila s spominskim darilom.