Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo nov podjetniški inkubator v Rogatcu dobil sedež v bivši mesnini?


Na 3. redni seji Odbora za gospodarstvo in turizem občine Rogatec je med drugim beseda tekla o ustanovitvi podjetniškega inkubatorja, ki bi bil velika velika spodbuda za razvoj podjetništva ter posledično novih delovnih mest.

Župan občine Rogatec Martin Mikolič je na seji priznal, da se je želja in ideja za vzpostavitev podjetniškega inkubatorja v občini pojavila že kar nekaj let nazaj ter da je za to bil najprej namenjen objekt stare občinske uprave, ki je sedaj zapolnjen s podjetniki, ki so potrebovali svoje prostore. Ovira za vzpostavitev je bila tudi, da v pretekli finančni perspektivi ni bilo možno pridobiti sredstev za obnovo omenjenega objekta.

V stari finančni perspektivi se je občina po dogovoru za razvoj regij pridružila projektu za izgradnjo kolesarskih stez, kar se je sicer izkazalo za dobro odločitev. Nova finančna perspektiva 2021-2027 pa daje prednost predvsem zeleni preobrazbi, ter trajnostni mobilnosti ter pametnejši Evropi, v sklopu katerega pa je možno pridobiti sredstva za vzpostavitev omenjenega projekta.

Občina Rogatec se je skupaj z občino Podčetrtek dogovorila, da pripravijo projekt vzpostavitve mrežnega inkubatorja, saj je pogoj, da mora biti v inkubator v roku treh let vključenih vsaj 20 podjetij, od tega pa mora biti takrat vsak vključen vsaj pol leta.

Občina je začela resno razmišljati za vzpostavitev inkubatorja v nekdanji proizvodnji Mesnin Žerak, kateri pa pripada tudi parkirišče.

Vlogo na ministrstvo je potrebno oddati do maja 2025, prej pa je treba biti že lastnik zemljišča kar pomeni, da bo letos jeseni že jasno ali bo projekt vključen v dogovor za razvoj regij.