Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Alposov obrat na Ponikvi


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 45 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Med delovne zmage na področju gospodarstva v šentjurski občini gre nedvomno šteti tudi nov in hkrati prvi dislocirani obrat šentjurskega Alposa – TOZD oprema, ki že mesec dni deluje na Ponikvi v nekdanji šoli.

Staro šolo, ki je prešla v last Alposa, je ta kolektiv z lastnimi sredstvi, ki so znašala okrog 100 milijonov starih dinarjev, preuredil za svoje potrebe. Trenutno je v obratu zaposlenih 10 delavcev, ki prihajajo na delo pretežno iz Ponikve in njene okolice. Ureditev obrata na Ponikvi so narekovale med drugim tudi prostorske stiske v matičnem kolektivu. Trenutno delajo na Ponikvi stojala za pulte, obešalnike in konfekcijska stojala za trgovino. Po programu, ki predvideva tudi širitev obrata, pa bodo na Ponikvi dobili še brusilni stroj in stroj za obdelavo kromiranih cevi ter stiskalnico.

Z novo proizvodnjo halo, ki naj bi zrasla ob sedanji zgradbi, bi zdajšnji delovni prostori služili za skladiščni prostor, garderobe za delavce in menzo. S tem bi se seveda povečala tudi možnost zaposlovanja domače delovne sile. Sicer pa je zdaj objekt za trenutne potrebe lepo urejen

Delovni pogoji tu so dobri, prav tako je poskrbljeno za toplo dopoldansko prehrano delavcev. Ker zaenkrat obrat na Ponikvi še nima telefona, vendar bodo priključek v kratkem dobili, skrbi za informiranje delavcev vodja obrata, Božo Krumpak, ki je hkrati tudi predsednik centralnega delavskega sveta v Alposu.

Ko bo obrat, tudi to je v programu, dobil lastna transportna sredstva, bo delo še bolj nemoteno steklo, saj ni tržišču zelo povprašujejo za izdelki TOZD oprema.

M. Podjed, Novi tednik, 7. 6. 1979
*cena časopisa: 5 dinarjev