Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Afroditin tek v Rogaški Slatini 2024: rezultati in doživljanja obiskovalcev (foto)


V Rogaški Slatini je danes potekal tradicionalni, že 7. Afroditin tek s Štajerskim valom, ki ga organizirata lokalno kozmetično podjetje ter nekdaj šmarski radio, ki zdaj oddaja iz Šentjurja.

Teka se je udeležilo več kot tisoč rekreativcev, ki so se pomerili na 5 in 10 kilometrski progi. Pred tekmovalnima tekoma so nekateri odtekli še rekreativni tek na kilometrski progi po slatinski promenadi. Drugič do sedaj pa so organizatorji izvedli tudi pohod na hrib Janina.

Kilometrski tek po slatinski promenadi  (vir foto: Afroditin tek s Štajerskim valom)

 

Rezultati tekov na 5 in 10 km

V teku na 5 km je s časom 16:34 že tretjič zapored zmagal Andrej Debelak. Drugi, Martin Ocepek, je za Debelakom zaostal 20 sekund. Tretje mesto je osvojil Jan Kramer z dodatnimi 6 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

Med dekleti je bila na 5km s časom 19:59 najhitrejša Andreja Gorčan. Skoraj minuto za njo je v cilj prispela Maja Per, dodatnih 13 sekund je potrebovala tretja v ženski konkurenci, Nika Pišotek.

Vsi rezultati na 5 km …

V teku na 10 kilometrov je bil najhitrejši Vito Kunstek, ki je za progo okrog Rogaške Slatine potreboval 34 minut in 2 sekundi. Drugi je bil Urban Novak, ki je za zmagovalcem zaostal kar 5 minut, tretji pa Klemen Čop, ki je za progo potreboval še minuto in 47 sekund več.

Med ženskami je bila na najdaljši razdalji z 39:15 najhitrejša Lara Rajterič. S tem odličnim rezultatom za žensko bi Ljubljančanka v moški konkurenci osvojila 3. mesto. Druga, Petra Jenko, je za njo zaostala 4 minute in 11 sekund, tretja Natalija Mašera pa še dodatnih 13 sekund.

Vsi rezultati na 10 km …
Tako so sodelovanje na teku na omrežjih obeležili različni udeleženci: