Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30 let ubrane pesmi Vokalne skupine Freya


Člani šmarske Vokalne skupine Freya so nedavno zaokrožili tri desetletja delovanja. Ob tej priložnosti je v cerkvi svetega Roka zadonela tudi pesem 30-članskega zbora sedanjih in nekdanjih pevcev.

Začetki vokalne skupine segajo v leto 1994, ko se je sprva zbrala skupina deklet, ki se je v želji po skupnem prepevanju nadela ime Freya, ki v nordijski mitologiji predstavlja boginjo plodnosti in ljubezni. Kmalu so se skupini pridružili tudi moški. Prvo desetletje jo jevodila profesorica Mihaela Pihler, nato pa jo je prevzela Martina Rančigaj.

V prvem delu, ko so prepevale dalmatinske pesmi, so se sedanji ženski zasedbi pridružile tudi nekdanje tri članice.

Pogled na prizorišče; vir foto: Matija Čakš

Vrhunec večera je bil skupni nastop sedanjih in nekdanjih pevcev. Ko so svoje dodali še solistke in solisti, se je energija vidno s pevcev prenesla na publiko. Zaključek je pripadel sedanji mešani zasedbi, ki se je s pesmima Pod jasnim nebom rdeča roža in Poletna noč predstavila v vsem sijaju.

Na dogodku so se spomnili tudi pevcev, ki jih ni več med njimi in so jim posvetili ta koncert. Prireditev je spretno povezovala Vlasta Kramperšak Šuc.

V sporočilu, ki smo ga prejeli, je bilo še zapisano: “Zunaj je bilo še svetlo, ko so se pevci in udeleženci pomešali v druženju pred cerkvijo. Trema, napetost se je spremenila v veselje in zadovoljstvo, saj je njihov jubilejni koncert izredno uspel. Ugled in uspehi zasedbe se lahko merijo tudi po tem, kako se je napolnil spodnji del parkirišča pri sv. Roku.”

Oglejte si tudi daljši video s koncerta: