Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Železniška nesreča Ponikva 2024: velika gasilska vaja (foto)


Kako bi se odzvali gasilci, reševalci in druge službe za zaščito, reševanje in pomoč, če bi na območju občine Šentjur prišlo do velike železniške nesreče?

Slednje so v soboto na Ponikvi preverjali v veliki gasilski vaji v organizaciji Gasilske zveze Šentjur, ki je predvidevala večje število poškodovanih oseb, masovni požar ter izlitje nevarnih snovi.

Predpostavka vaje “Železniška Ponikva 2024 je bila, da je prišlo do trčenja potniškega in tovornega vlaka ter osebnega in kombiniranega vozila. Odzvale so se domače PGD Ponikva in druga gasilska društva GZ Šentjur, pa Poklicna gasilska enota Celje, enote nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šentjur, Urgentnega centra Celje, Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, aktivirane so bile ekipe prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, na pomoč je priskočil helikopter Slovenske vojske, svoje delo so opravili policisti Policijske postaje Šentjur. Brez sodelovanja Slovenskih železnic seveda ni šlo.

S Facebook profila PGE Šentjur:

“Na vaji smo gasilci Poklicne gasilske enota Celje izvedli postopke tehničnega reševanja ob prometni nesreči.  Preprečili smo nadaljnje iztekanje nevarnih snovi in vzpostavili mesto za izvajanje nujne medicinske pomoči ob masovni nesreči. Vzpostavili smo štabno vodenje po sistemu SVOD (Sistem vodenja odziva na dogodek). Celotno območje nesreče smo pregledali tudi z gasilsko-reševalnim psom.”

Pristanek helikopterja in helikopterski odvoz poškodovanca v bolnišnico:

Vaja je bila napovedana in na voljo za ogled obiskovalcem. Kako je potekala, si lahko pogledate v spodnjih fotografijah, zbranih iz FB profilov PGE Celje, PGD Ponikva, Aleša Guzeja in Jelke Godec: