Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Visoka zmaga Dobovca na odločilni tekmi za naslov slovenskih prvakov


V finalu slovenskega futsala, ki je postreglo s peto tekmo, sta se še zadnjič v tej sezoni pomerila Dobovec in Vrhnika. Do izraza so prišle (pre)potrebne izkušnje črno-belih, ki so visoko ugnali Siliko (7:1) in se tako dokopali do sedmega naslova državnih prvakov.

Dobovčani so v Rogaški Slatini povedli v sedmi minuti, ko je veliko napako gostov izkoristil Patrik Pasariček. Domači so nato povišali svoje vodstvo, za zadetek pa je poskrbela južnoameriška naveza Anderson-Martinez. Brazilec je bil v vlogi podajalca, Paragvajec pa se je vpisal med strelce.

Peta tekma finala:

Tudi začetek drugega dela igre je potekal po notah Dobovca. Tokrat je bil natančen Denis Kneževič, ki je uspešno realiziral uigrano kombinacijo iz avta.

Sledil je ekspresen odgovor zasedbe Silika, ki se je z golom Gašperja Trdina vsaj začasno vrnila v igro. A slavje Vrhnike ni trajalo dolgo, hitro jih je namreč po bliskovitem protinapadu utišal Pasariček. V 28. minuti pa je odjeknila petarda v mreži Vrhnike, še drugič je bil natančen Javier Martinez.

Gostujoča zasedba je nato zaigrala na vse ali nič, igra brez vratarja pa se jim ni obrestovala. Dobovec je dosegel še dva zadetka (Martinez in Anderson), končni izid pa je na koncu znašal neverjetnih 7:1.

Varovanci Kujtima Morine, ki je srečanje tokrat zaradi suspenza spremljal ob ograji tribune, so tako še sedmič osvojili naslov državnih prvakov. Moštvo, ki ga je na peti tekmi vodil Rok Mordej, je tako v skupnem seštevku zmag slavilo s 3:2.

Dobovec – Siliko Vrhnika 7:1 (2:0)
Pasariček 7., 25., Martinez 14., 28., 32., Kneževič 24. Anderson 37.; 3:1 Trdin 25.