Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tek na Rifnik 2024 s pestro udeležbo (foto), šteje tudi za Kozjanski pokal


V Športno umetniškem društvu Rifnik so v soboto organizirali 4. tek na to zgodovinsko zaznamovano vzpetino, ki se dviga nad Šentjurjem. Udeležilo se ga je 33 odraslih tekačev in 39 otrok, ki so tekli krajšo progo otroškega teka.

Tek šteje tudi za Kozjanski pokal težavnostnih vzponov na naše brege, skupaj z Rokovim teko, po šmarskih bregih, ki bo 15. junija  in na katerega se že lahko prijavite na tej povezavi, ter tekom Svinjskih E7 – trail na Rudnico.

Tek na Rifnik je dolg 1,9 kilometra in ima 306 višinskih metrov – na 568m visok vrh, na katerem je arheološko najdišče, se vzpnete iz Športnega parka Rifnik, ki je v dolini, na nadmorski višini 262 metrov.

Med 25 tekači je razdaljo najhitreje premagal 43-letni Marko Čretnik, ki je za pot na vrh Rifnika potreboval 11 minut in 24 sekund. Minuto in osem sekund je za njim zaostal leto dni mlajši Andrej Debelak. Tretje mesto je osvojil Dejan Počivalšek, ki je zaostal še nadaljnjih 18 sekund.

Vir foto: FB profil ŠUDR, Tomaž Kolar

Med osmimi dekleti se je na vrh najhitreje povzpela 33-letna Karmen Klančnik Pobežin, in sicer v 15 minutah in 6 sekundah. Dobro minuto in pol je za njo zaostala šest let mlajša Nastja Mihelčič, tretja je bila Darinka Presečnik.

Celotne rezultate Teka na Rifnik si lahko pogledate na spodnjih dveh povezavah:
https://protime.si/sl_si/dogodek/4-tek-na-rifnik/#1_2688CC

in po kategorijah:

https://protime.si/sl_si/dogodek/4-tek-na-rifnik/#1_6C90FE

Na krajši progi tekli tudi otroci

Tek na Rifnik je prireditev za celotno družino. Vsako leto se poleg odraslih v teku pomerijo, na krajši progi, tudi otroci. Vsi prejmejo čisto prave medalje, skromna darilca in osvežujoči sladoled. Tokrat jih je otroško progo odteklo 39.

Vir foto: FB profil ŠUDR

Letos so organizatorji poskrbeli za varstvo otrok za čas, ko so tekli njihovi starši. Teka se je med drugimi udeležila družinica s komaj dva meseca staro deklico.

Letošnji 4. Tek na Rifnik je prinesel sodelovanje in povezovanje na širšem področju Kozjanskega, kar organizatorje zelo veseli in jih navdaja s ponosom, da so pri pri svojem delu opaženi.

Kako je bilo na Teku na Rifniku, si oglejte v spodnji fotogaleriji. Fotografije so posneli v Športno umetniškem društvu Rifnik, oz. njihovi člani, Tomaž Kolar in Matevž Zupanc.