Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski obrtniki so se občanom prvič predstavili s svojimi izdelki


S tem podnaslovom je bil na današnji dan pred 40 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Šentjurski obrtniki so konec prejšnjega tedna, ob petletnici obrtnega združenja, odprli razstavo in predstavili Šentjurčanom svoje proizvode, storitve in izdelke za široko potrošnjo.

Poleg samostojnih obrtnikov, gostincev, avtoprevoznikov in upravljalcev gradbene mehanizacije, so se občanom predstavili tudi šentjurski inovatorji z inventivnimi dosežki zadnjih let in člani kluba »Mladih tehnikov «, šentjurskih osnovnih šol.

Otvoritveni govor je imel Avgust Vovk, predsednik Obrtnega združenja, trak pa je prerezal Anton Koželj, najstarejši šentjurski aktivni obrtnik. Razstava je pritegnila pozornost številnih občanov, obiskali pa so jo tudi predstavniki Zveze obrtnih združenj Slovenije in predstavniki obrtnih združenj iz Vrhnike, Celja, Šmarja in od drugod. Obiskovalci so bili z razstavo nadvse zadovoljni in v knjigo vtisov so zapisali le pohvalne besede. Šentjurski obrtniki pa so najbolj pohvalili učence osnovne šole iz Ponikve, ki so vložili veliko truda pri postavljanju panojev in napisov. Obrtniki so za sodelovanje na razstavi prejeli tudi priznanja šentjurskega Obrtnega združenja.

Poleg številnih športnih srečanj in otvoritve razstave pogrinjkov, ki je bila v nedeljo, so pripravili šentjurski obrtniki tudi vrsto delovnih sestankov. Večino razgovorov, na katerih so razpravljali o problematiki zasebnega obrtništva, o razvojnih usmeritvah in o možnostih večjega medsebojnega sodelovanja, so že opravili. Danes bo še ogled razstave in sprejem za upokojene obrtnike, jutri pa bo sestanek avtoprevoznikov in upravljavcev gradbene mehanizacije s predstavniki tozda Transport šentjurskega kmetijskega kombinata.

V. E., Novi tednik, 17. 5. 1984