Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Precej naložb v Rogatcu – Nova rogaška stanovanja


S tem naslovom sta bila na današnji dan pred 25 leti objavljena članka v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Skupni prihodki letošnjega občinskega proračuna v Rogatcu znašajo nad 236 milijonov tolarjev. Občinski svet ga je na petkovi seji sprejel v istem besedilu kot po prvi obravnavi.

Na seji so sicer pripominjali, da je premalo denarja za malo gospodarstvo, župan Martin Mikolič pa je odgovoril, da bo za to področje več kot kažejo proračunske številke. Tako bo občina prodala parcele za obrtno cono, ki jih je pridobila lani. Na koncu je glasovala »za« velika večina svetnikov. Med prihodki znaša primerna poraba 195 milijonov tolarjev, med odhodki pa je precej denarja za različne investicije.

Med njimi je cesta v Trlično, na področju komunale med drugim prenova mrliške vežice v Svetem Juriju ter vodovod v Maršečki vasi in gradnja novih stanovanj. Jeseni nameravajo začeti tudi s celovito prenovo šole v Donački Gori (učenci se bodo tako prihodnje šolsko leto šolali v Rogatcu), izdelujejo projekte za prizidek rogaške telovadnice, v graščini Strmol bodo sanirali zidove ter obnavljali okna, za po trebe Muzeja na prostem pa bo do med drugim odkupili dodat na zemljišča. Pomagali bodo tu di pri sanaciji cerkve Sv. Hiacinte ter rogaškega oltarja.

V občini računajo, da bodo iztržili nekaj denarja tudi od novega Petrolovega bencinskega servisa, ki bo odprt še letos.

Nova rogaška stanovanja

V občini Rogatec so v preteklem mandatu zgradili 10-stanovanjski blok z neprofitnimi stanovanji, vendar socialnih stanovanj še primanjkuje.

Zato bo občina po odločitvi svetnikov v tem mesecu od zasebnice Terezije Simatovič odkupila stanovanjski objekt nasproti Mesnin Žerak, v katerem bo uredila 7 stanovanj. Občina bo za 431 kvadratnih metrov površin plačala 7,6 milijonov tolarjev. Po prenovi bodo tam predvsem stanovanja za prosilce socialnih stanovanj, saj je v tej občini približno 20 vlog. Letos namerava jo urediti dve ali tri stanovanja, pri čemer računajo na denar iz proračuna in domačega stanovanjskega sklada ter na kredit republiškega stanovanjskega sklada.

Letos bi uresničili tudi grad njo stanovanj za trg, ki bi bila v mansardi zdravstvene postaje. V preteklih letih zanje ni bilo dovolj interesentov.

BJ, Novi tednik, 13. 5. 1999

*cena časopisa: 280 tolarjev