Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pol stoletja podružnične šole v Loki pri Žusmu


Konec prejšnjega tedna so v Loki pri Žusmu obeležili 50-letnico tamkajšnje podružnične šole, ki je sicer sestavni del Osnovne šole Slivnica pri Celju.

Prizorišče proslave je bila telovadnica, v kulturnem programu pa so nastopili vrtčevski otroci, pevski zbor učiteljic, za nameček pa še solistični nastop.

Rdeča nit kulturnega programa se je navezovala na zgodovino šole, ki se je prepletala s sedanjostjo.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo fotografij in izdelkov učencev, seveda pa ni manjkalo predvsem obujanje spominov.

Ob tej priložnosti so izdali tudi zbornik z naslovom “Po poteh šolskih spominov”, v katerem je opisana zgodovina šolanja v kraju, pomembnejše dejavnosti, projekti, tekmovanja in še nekatere zanimivosti.


Pedagoška vodja POŠ Loka pri Žusmu, Frida Gubenšek, je po prireditvi zapisala: “Praznični petek je tako za nami in veseli smo, da smo ga ustvarili skupaj. Zato je prav, da se najlepše zahvalimo vsem, ki ste soustvarjali kulturni program in poskrbeli za tehnično izvedbo, pomagali pri pripravi pogostitve, spekli pecivo in druge dobrote, darovali sadje, pijačo, skrbeli za prometni režim, uredili okolico šole, vključno s prenovo igrišča, poskrbeli za prevoz stolov, pomagali pri izdelavi spominskih tablic, fotografirali dogodek in prispevali finančna sredstva za izdajo zbornika.”