Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občini Kozje priznanje za izjemne dosežke pri vključevanju kulturne in naravne dediščine


Občina Kozje je v okviru natečaja za Najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije 2023, ki ga razpisuje Evropska delovna skupnost za razvoj podeželja in obnovo vasi (ARGE Landentwicklung und Dorferneuerung), danes na Ptuju prejela prestižno priznanje za izjemne dosežke pri vključevanju kulturne in naravne dediščine kot podstati ekonomskega in socialnega razvoja območja.

V obrazložitvi so zapisali: “Občina Kozje je ena tistih občin, ki si je morala svoje mesto na zemljevidu uspešnih slovenskih območij izboriti s trdim delom in vztrajnostjo. V

Kozjem se potrjuje, da je strategija malih korakov in dela skozi desetletja pravi način, da še tako veliki načrti, končno postanejo zgodba o uspehu – izjemna oživitev gradu Podsreda ob podpori Kozjanskega parka, povezuje ljudi in zavezuje k razvoju podjetništva, ki hkrati varuje in povzdiguje kulturno in naravno dediščino.

Visoka stopnja samoiniciativnosti občanov in njihova vključenost ter participativnost pri udejanjanju razvojnih projektov so temelj uspeha za različna področja delovanja, od turizma, športa, kulture, varovanja narave, razvoja kmetij do obrti in podjetništva.”