Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NZS uradno: Rogaška lahko nadaljuje v 4. ligi. NK Rogaška: zrežirano že jeseni 2023


Nogometna zveza Slovenije je na današnji seji izvršnega odbora potrdila sestavo lig, ki spadajo pod njeno okrilje. Zaradi nepodelitve licence NK Rogaška v članski konkurenci ne more nastopati v 1., 2. in 3. SNL. Slatinčanom tako preostane le vrnitev v MNZ Celje, kjer bomo naslednjo sezono lahko gledali derbije z Rogatcem in Šmarjem.

Če bo Rogaška seveda sploh sposobna sestaviti člansko ekipo, saj domačih članskih igralcev ni na pretek. Športni direktor je zato nedavno povedal, da v primeru uvrstitve v zadnjo ligo članske ekipe NK Rogaška naslednjo sezono ne bo. 

Slatinčani medtem zanikajo navedbe, da so članski igralci njihovega kluba zaradi nezmožnosti nastopanja v prvih treh slovenskih ligah prosti. A demantirajo jih ti sami, ki že iščejo klube za nadaljevanje kariere. Prvi strelec Slatinčanov Patrik Mijić je denimo za Sportske novosti zatrdil, da je zdaj prost igralec in javno naznanil, da čaka ponudbe za nadaljevanje kariere.

“V 1. SNL je zaradi nepodelitve licence NK Rogaška, ki zaradi tega ne more nastopati v 1. SNL, 2. SNL ali 3. SNL, odbor za nujne zadeve NZS odpovedal dodatne kvalifikacije za popolnitev lige. V 1. SNL bo v sezoni 2024/25 tako igralo osem preostalih prvoligašev iz prejšnje sezone (Aluminij in Rogaška izpadeta), napredujeta pa Primorje in Nafta.”

Tako so po današnji seji izvršilnega odbora Nogometne zveze Slovenije zapisali odločitev, s katero se v Rogaški nikakor ne morejo sprijazniti.

Po razširitvi vesti, da jih tudi uradno čaka kvečjemu MNZ liga, so na FB strani NK Rogaška NZS obtožili, da je “popolnoma povozila lastna pravila in v prvo ligo uvrstil dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, v drugo ligo je prav tako uvrstila dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, celo v 3. SNL vzhod ima težave s pritožbo ene od ekip.”

“Že tako neregularno prvenstvo se je zaključilo z še bolj neregularno sestavo lig za naslednjo sezono,” dodajajo v NK Rogaška.

Trdijo, da slovenski klubski nogomet iz dneva v dan postaja večja farsa. Zato napovedujejo, da bodo javnosti v naslednjih dneh podali “izdatna pojasnila v zvezi z licenciranjem, dogajanjem na NZS s podporo MNZ Celje in podrobno opisali zgodbo, ki je bila zrežirana že jeseni 2023.”

Slatinčani sicer trdijo, da še vedno poteka postopek, s katerim izpodbijajo sklep NZS o nepodelitvi licence njihovem klubu, vendar ne sporočajo, kje ta postopek poteka, saj je pritožbena instanca na NZS svoje delo že opravila.

Mijiću laskajo besede trenerja Celja

V NK Rogaška medtem tudi zavračajo “vsa netočna in zavajajoča poročanja medijev, da so članski igralci našega kluba prosti igralci.”  Kot trdijo, ima v tem trenutku veljavno pogodbo še vedno 18 igralcev, po preteku aktualne sezone pa bo takšnih igralcev še vsaj 13, ne glede na rang tekmovanja, v katerem bo klub nastopal.

Dodajajo še, da je klub do zdaj redno, točno, vestno in v celoti izpolnjeval obveznosti do igralcev in tako bo tudi v prihodnje. “Prestop igralcev z veljavno pogodbo je možen samo s soglasjem NK Rogaška in ob dogovorjeni odškodnini.” 

Drugače pa trdi najboljši slatinski strelec letošnje sezone, Hrvat Patrik Mijić, ki je januarja z NK Rogaška podpisal pogodbo ko konca naslednje sezone, torej 2024/2025.

Zdaj sem prost igralec in precej se piše o mojem prestopu. Bomo videli kdo bo poslal uradno ponudbo, potem se bom odločil. Jasno, želim oditi v klub, kjer bom igral in še naprej zabijal ter si tako naredil novo odskočno desko za kariero. Lepo je slišati pohvale Damirja Krznarja in videti zanimanje klubov, to pomeni, da nekaj delam dobro in mora tako nadaljevati,” je za Sportske novosti dejal Mijić.

Mijić je to pomlad za Rogaško na 17 tekmah Prve lige Telemach dosegel 11 golov.  Kot piše Nogomania, se naj bi zanj poleg Celja zanimala tudi Olimpija, napadalca pa išče tudi Maribor.