Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Šolskem centru Rogaška gostili priljubljenega pisatelja Tadeja Goloba


Drugo sredo v maju so na Šolskem centru Rogaška Slatina gostili slovenskega pisatelja, novinarja, kolumnista in alpinista Tadeja Goloba.

Pogovor sta vodila dijaka 1. letnika Alja Pšeničnik in Gašper Rovišnjak. Govorili so o pestrem literarnem ustvarjanju mladinskih in kriminalnih romanov ter o uspešni seriji Jezero, ki je doživela tudi filmsko adaptacijo s Sebastijanom Cavazzo v glavni vlogi inšpektorja Tarasa Birse.

Vir foto: FB profil ŠC Rogaška Slatina

Poslušalce je zelo zanimalo, kdaj lahko pričakujejo nadaljevanje tako knjižne serije kot tudi nadaljevanke. Prav tako so vprašali, od kod črpa navdih za svoja dela in ali vključujejo avtobiografske elemente. Tema večera je bila tudi športno obarvana, saj Tadej veliko ljubezen goji do plezanja in kolesarjenja.

Foto: FB profil ŠC Rogaška Slatina

Obeležili sezono bralne značke

Literarni večer je imel še en poseben namen, saj so hkrati zaključili s prvo sezono mladinske bralne značke. Skozi celotno šolsko leto so dijaki lahko izbirali izmed 45-imi naslovi kvalitetne mladinske literature, z branjem knjig pa so pridobivali tudi ure obveznih izbirnih vsebin.

Ker, kot pravijo na ŠC Rogaška, na njihovi šoli trud ne ostane spregledan so najbolj goreče mlade bralce nagradili s knjižno nagrado Pesem za kitovo pot domov, ki je izšla pri založbi Miš.

Namen bralne značke je privzgoja pozitivnega odnosa do knjig in branja, saj nas knjige bogatijo in širijo naša obzorja. Na šolskem centru zato stremijo k dvigu bralne kulture in vzgoji mladih bralcev.

Seveda pa to ne pomeni, da se branje tukaj konča. Dijake vabijo v šolsko knjižnico, da pobrskajo med knjižnimi novostmi, naslednje šolsko leto pa so lepo vabljeni, da ponovno berejo skupaj v novi sezoni mladinske bralne značke.

Vir foto: FB profil ŠC Rogaška Slatina