Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na kongresu podjetništva Franca Jagra izbrali za slovenskega podjetnika leta 2024


Minuli vikend je v Portorožu potekal Kongres podjetništva, ki ga organizirata Jure Knez iz trboveljskega podjetja Dewesoft in Sandi Markon iz Skupine stroka.si. Kot pravijo organizatorji, osrednji namen dvodnevnega dogodka »predstavlja nov korak v razvoju podjetniškega ekosistema, kjer se povezujemo, inoviramo in gradimo boljšo prihodnost za vse.«

Za nas je zanimiv, ker je Kozjansko-Obsoteljski podjetnik, ustanovitelj in nekdanji lastnik podjetja Jagros, Franc Jager, prejel naziv Slovenski podjetnik leta 2024.

Prestižna nagrada Slovenski podjetnik leta že tradicionalno služi kot vir inspiracije za inovativnost in odličnost v slovenskem podjetniškem prostoru. Franc Jager se je kot nagrajenec znašel v prestižni druščini preteklih dobitnikov nagrade podjetnik leta, med katerimi so Ivo Boscarol, Igor Akrapovič, Jure Knez, Dušan Olaj in Marino Furlan. Pa Jager ni edini z našega območja, se je med prejemniki že bil lastnik podjetja Vitli Krpan, Franc Pišek iz Jazbine pri Šmarju. V zadnjih letih so ob njem ta naziv prejeli še Mirko Strašek, Sandi Češko ter Marjan Batagelj.

Predsednik združenja Kongres podjetništva in direktor Dewesofta  dr. Jure Knez je na prireditvi dejal: “Nobenega razloga ni, da bi se počutili manjvredne. Slovenci smo že velikokrat dokazali, da smo na različnih področjih ustvarjanja v sami svetovni špici. Mladi morajo slišati o podjetniških izkušnjah in dosežkih. Moramo jim povedati, da smo lahko s trdim in predanim delom ter slovenskim znanjem enakovredni komurkoli. Zato našim strankam in partnerjem, kjerkoli na svetu jasno povemo: Dewesoft merilni inštrumenti so narejeni v Sloveniji!
Resnično verjamem, da bi podjetnike morali ceniti in spoštovati tako, kot cenimo vrhunske športnike. Država pa mora po drugi strani ustvariti pogoje, da se ustvarjeni slovenski kapital ponovno investira v Slovenijo in ne v tujino.”

Franc Jager sicer se, odkar ni več lastnik in direktor Jagrosa, ki ga je, skupaj s sinovi, ki so od njega prevzeli posel, pripeljal med 5 največjih podjetij v Sloveniji,  ukvarja s svojim gradbenim podjetjem gradnje Jager, na katerem je v 2023 zabeležil 580 tisočakov prometa in slabih 30 tisočakov čistega dobička. Nekaj malega prometa Franc ustvarja še na podjetju Jager storitve.

Njegova največja investicija v “novem podjetniškem življenju” je nakup hotela na Murterju.

Franc Jager je sicer 40. najvplivnejši Kozjanec na naši zadnji lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja.