Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi šmarski karateist po nastopu v Avstriji z reprezentanco v Turčijo


Prejšnji konec tedna sta se šmarska karateista Tajda in Tadej Mavsar v družbi ostalih članov Karate klub Seki in trenerke Seki Golac odpravila v avstrijski Zell am See. Na tekmi Eurocup 2024 se je zbralo 771 tekmovalcev iz 103 karate klubov in 14 držav.

Tadej je najprej nastopil v katah posameznikov do 12 let. V prvem krogu je bil prost, potem je premagal Ukrajinca, v četrtfinalu pa še Avstrijca. Polfinale je Tadej izgubil proti Italijanu s tesnim rezultatom 2:3. V borbi za 3. mesto si je prislužil bron proti še enemu Avstrijcu.

Utrinek z borbe; foto: T.M.

V borbah je Tadej nastopil v kategoriji kumite do 12 let do 35 kilogramov. V prvem dvoboju je Tadej izgubil tesno 1:2 proti končnemu zmagovalcu iz Avstrije. Prvi repasaž je Tadej dobil predčasno z rezultatom 10:2. V zadnjem repasažu je Tadeju nasproti stal serijski zmagovalec turnirjev iz Hrvaške. Tadej je vodil do zadnje sekunde, ko je Hrvatu uspelo spreobrniti dvoboj v svojo korist.

Toni in Tadej Mavsar

Tajda je tekmovala med kadetinjami v kategoriji kat do 16 let. Zgodil se ji je najslabši možni scenarij, ki se lahko zgodi v bojih na žrebne liste in zastavice. V prvem krogu ji je žreb namenil Italijansko prvakinjo, ki je Tajdo premagala s 4:1. Potem pa Italijanka Tajdi ni priborila repasaža, saj je bila sama tretja.

Ta konec tedna bo Tadej v okviru reprezentance Slovenije tekmoval na balkanskem prvenstvu do 14 let v Carigradu v Turčiji. Nastope ima vse tri dni tekmovanja, in sicer danes kate, v soboto borbe, v nedeljo pa kata ekipe.