Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti z morja z obilico medalj


V nedeljo se je v Luciji odvila druga državna pokalna tekma Slovenije. Udeležilo se je 52 klubov in 413 tekmovalcev iz celotne Slovenije.

Iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je udeležilo kar 11 tekmovalcev, ki so skupno osvojili kar 8 medalj.

Začeli so v katah malčki do 10 let, kjer je Tilen Majer po repesažu osvojil 3. mesto. V katah sta tekmovala še Miha Jurak, ki je moral priznati premoč v prvem kolu in Filip Lotrič, ki je v kategoriji kadetov osvojil 5.mesto. V športnih borbah so imeli več tekmovalcev. Začela je Vanna Vilk Petanjek, ki je v kategoriji malčice do 10 let do 28 kg po repesažu osvojila 3. mesto. Nato si je Andraž Lotrič v kategoriji mlajših kadetov do 40 kg priboril 3. mesto. Prav tako si je 3. mesto priboril Benjamin Herman pri kadetih nad 70 kg. Lea Bele je v kategoriji kadetinj do 54 kg prišla v finale in nato osvojila srebrno odličje. Pri kadetinjah do 61 kg je Ana Bele osvojila 3. mesto. Zlato medaljo je osvojila Lara Sodin v kategoriji članic do 61 kg. Še zadnjo medaljo na tem tekmovanju si je priboril Leon Sodin v kategoriji kadetov do 52 kg. Prišel je v finale in na koncu osvojil 2.mesto. V borbah je nastopil tudi Hamza Nišić, ki pa ni osvojil vidnejše uvrstitve. Pri KKKO se za pomoč na tekmovanju, pri vodenju in motiviranju zahvaljujejo Daniju Lotriču. Vsem tekmovalcem čestitajo za hrabre in požrtvovalne nastope.

Na Primorskem uspešna tudi Tajda in Tadej
Tajda in Tadej s kopico medalj; foto: TM

Šmarska karateista Tajda in Tadej sta bila v Luciji prijavljena v 6 kategorij in prav toliko medalj sta odnesla domov.

Tajda: 1. mesto: kate ekipno do 16 let kadetinje (Tajda, Andjela, Ilma), 2. mesto: kate do 16 let kadetinje, 2. mesto: kate ekipno do 18 let mladinke (Tajda, Gabi, Lejla, Emira)

TADEJ: 1. mesto: kate ekipno do 14 let mlajši kadeti (Tadej, Nik, Aleksa), 3. mesto: kate do 12 let dečki, 3. mesto: kumite do 12 let dečki do 35 kg

V obeh finalih kadetinj in mladink so punce izvedle atraktiven ‘bunkai’ – praktičen prikaz borbe z elementi iz prej prikazane kate.

Karate klub Seki, katerega člana sta Tajda in Tadej, je na tekmi po medaljah osvojil 3. mesto, po osvojenih točkah pa 1. mesto med 53 sodelujočimi klubi.

To je bila predzadnja tekma za Tadeja pred potovanjem v Turčijo na Otroško balkansko prvenstvo. Naslednji vikend se namreč oba udeležita tekme EUROCUP 2024 v Zell am See (Avstrija).

Bushido s pol ducata medalj

Ekipa Bushida; foto: KKBRS

Ob Jadranu je nastopila tudi ekipa Karate kluba Bushido iz Rogaške Slatine, ki je pod vodstvom Igorja Jordana skupno končala na 13. mestu.

1. mesto – Mia Mastnak, borbe mlajše kadetinje do 14 let nad 52 kg,
1. mesto – Tilen Štern, borbe mlajši kadeti do 14 let do 55 kg,
2. mesto – Dženan Avdibašić, kate mladinci do 18 let,
3. mesto – Alja Tramšek, borbe mlajše kadetinje do 14 let do 47 kg,
3. mesto – Aleks Tramšek, borbe mlajši kadeti do 14 let do 45 kg,
3. mesto – Jan Šuster, Vid Šuster in Vid Strašek, ekipno kate do 12 let,
5. mesto – Vid Šuster, borbe dečki do 12 let do 30 kg,
7. mesto – Vid Strašek, borbe dečki do 12 let do 41 kg.