Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pod “Drevesom življenja” so se zbrali šmarski novorojenčki, mamice in nekoliko starejši otroci (foto)


Narava nas ne oživlja samo s svojimi barvami, zvoki, zrakom in tišino. Njen vpliv na nas je mogočen in nenadomestljiv. Zato je v objemu zelenega – pod krošnjami prireditve DREVO ŽIVLJENJA Zavod TŠM Šmarje zbral družine novorojenčkov v Šmarju pri Jelšah.

Prireditev je, ravno na evropski dan parkov,  potekala minuli petek šmarskem v Kneipp parku. Namenjena je bila staršem in njihovim malčkom, ki so jih na svet pozdravili v letih 2022 in 2023.

Dogodek je prisrčno vodila Mateja Voh, prisotne pa so nagovorili predstavniki javnih zavodov občine Šmarje pri Jelšah: župan Matija Čakš, predstavnica vrtca Sabina Jurkovšek, ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket, direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah, dr. Marko Samec in gostitelj direktor Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah, Gregor Krajnc.

Foto: Tomaž Žnider

Kneipp park je kraj, kjer se prepletajo generacije in v katerem so vidni odtisi sodelovanja šmarskih javnih zavodov. Šolski otroci so poslikali panj, ki v sebi skriva medene turistične zaklade in doživetja TŠM Šmarje. Prebivalke panja torej niso čebelice, ampak informacije in znanje o tem, kaj nam Šmarje ponuja. V parku ne moremo spregledati lanske pridobitve – knjigobežnice, ki ponuja najlepšo kombinacijo – branje v objemu narave.

Foto: Tomaž Žnider

Letos so v spomin generaciji rojeni leta 2023 zasadili lipo in fotinijo, ki sta se tako pridružili, črni jelši, in drugim drevesom v parku.

Besede gostov sta povezala pesem in ples. Prireditev je v živahnem ritmu “Jive at Five” naznanil Urh Brajlih – osmošolec šmarske šole in učenec 6. razreda trobente GŠ Rogaška Slatina. S plesno točko “Medved Jaka si je strgal hlače” se je predstavila skupina Livada 5, ki jo sestavlja 19 otrok. Ti otroci so prva generacija dogodka, namenjenega staršem in njihovim novorojenčkom, rojenim v letih 2020 in 2021.

Plesni studio Dancero je predstavil svojo veliko družino plesalcev, ki jih združuje ljubezen do plesa. Prisotna je bila tudi plesalka Karin Sušec.

Foto: Tomaž Žnider

Kot gostja se nam je pridružila tudi Tjaša Mlinarič, ki že več kot 5 let spodbuja starše k pravilnemu ravnanju z otroki do njihovih prvih korakov. Svoje poslanstvo uresničuje v fizioterapiji “Na noge s Tjašo”.

Za osvežitev in sladkosnede je poskrbel PRO-ZVO, Matjaž Zvonar s.p., za nepozabne trenutke dogodka, ujete v objektiv, pa fotograf Tomaž Žnider. Pri organizaciji dogodka je sodeloval tudi KŠŠO, Klub študentov šmarske regije in Obsotelja.

Oglejte si fotografije z dogodka, foto: Tomaž Žnider