Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec z zmago v gosteh izsilil peto finalno tekmo


Finalna serija državnega prvenstva med Dobovcem in ekipo z Vrhnike bo dobila epilog na zadnji možni tekmi.

Zasedba iz Obsotelja je v Cankarjevem mestu potrdila pravilo tokratne serije, saj doslej gostitelji še niso zmagali.

Klemen Duščak deli veselje z igalci s klopi; vir foto: Futsal.si

Edini gol v prvem polčasu je dosegel Dobovec v 15. minuti, in sicer s pomočjo domačega igralca Žige Franka, ki je zatresel lastno mrežo po tem, ko je Klemen Duščak hitro izvajal udarec s kota.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Uroš Đurić ob igri domače ekipe z igralcem več v polju izenačil, a so, tokrat rdeče-črni, preko Francisca Javierja Martineza Villalbe že v 25. minuti znova povedli. Paragvajcu je žogo lepo vzvratno podaljšal Denis Kneževič, akcija pa je sledila prekršku nad gostujočo zasedbo, a je zaradi posesti sodnik pustil, da se igra nadaljuje.

Domači so na koncu poskušali z igralcem več v polju, a je Paragvajec v zadnji minuti dosegel še tretji gol za Dobovec. Žiga Čeh je namreč uspel priti do žoge in v protinapadu zaposlil soigralca, ki je potrdil zmago.

Siliko : Dobovec 1:3 (0:1)

Kujtim Morina, trener Dobovca: “Najprej bi rad čestital svojim igralcem, da smo se nekaj dni po porazu, ki smo ga doživeli, kot smo ga, reagirali in z maksimalno energijo prišli na Vrhniko in zmagali. Ni bilo lahko… Domačin je pripravil vrhunsko atmosfero. Vesel pa sem, ker so moji igralci pokazali dobro igro in veliko hrabrosti.

Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo delali tudi na tej 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih prej.

Takoj po tekmi sem fantom dejal, da moramo pozabiti to tekmo in se začeti pripravljati na petkovo. Izpade tako, da domač teren pomeni tudi večji pritisk za domačina. A menim, da to ne igra vloge. Narediti moramo vse, da to zmago na 4. tekmi nadgradimo z zmago v petek. V ekipi je še dovolj moči. Moji fantje so prava ekipa, ki ima karakter, predvsem pa so pokazali, kako se je treba dvigniti, ko si odpisan. Verjamem v njih!”

Klemen Duščak, igralec Dobovca: “Cela finalna serija je zelo izenačena. Tekme so napete do zadnjega trenutka. Tekme so take, kot je treba. Gledalci pa v tej seriji uživajo. Vse tekme smo boljši, imamo več od igre, a imamo tudi nihanja in padanja. V torek pa smo na Vrhniki zmagali zahvaljujoč našim izkušnjam pa tudi boljši pripravi na tekmo.”

Zadnja tekma finalne serije bo v petek, 31. maja, ob 20. uri v Rogaški Slatini.