Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Direktor NK Rogaška Ivačič po izgubi licence: če nas uvrstijo v zadnjo ligo, članske ekipe ne bo!


Po sobotnem veselju ob zmagi nad Muro in osvojitvi 8. mesta v 1. SNL, ki običajno pomeni obstanek v ligi, je včeraj prišel hladen tuš za ljubitelje slatinskega nogometa. NK Rogaška namreč tudi po pritožbi po mnenju licenčne komisije MNZ Slovenije ne izpolnjuje štirih različnih kriterijev za nadaljnje nastopanje na najvišjem rangu tekmovanja. 

Licence NK Rogaška tako ni dobila in striktno po pravilniku to pomeni selitev na najnižjo raven tekmovanja, torej v člansko ligo MNZ Celje.

A športni direktor NK Rogaška, Nino Ivačič, je jasen: “če to pomeni, da se selimo v najnižjo ligo, bo naslednja sezona brez članske ekipe Rogaške,” je dejal za Sportal. Ivačič sicer meni, da so se v NZS zarotili proti Rogaški, oziroma da je “nekdo že vnaprej odločil, da Rogaške ne bo med prvoligaši.”

Izguba licence pa hkrati pomeni velik finančni izpad Rogaške, saj bodo igralci ostali brez pogodbe in jih Slatinčani ne bodo mogli iztržit. To v primeru Mijića, Korošca in še nekaterih drugih, za katere naj bi po pisanju Sportkluba vladalo zanimanje, pomeni finančni izpad čez milijon evrov.

“Nimamo zaposlenih v klubski administraciji, nimamo zaposlenih za vzdrževanje objektov, nimamo neomejenih sredstev, za nami ne stojijo državna podjetja, prav tako ne prihajamo iz bogate občine. Imamo prostovoljce, ki po službi kosijo igrišče in urejajo športni park, imamo ljudi, ki zapostavljajo družine, da Rogaška igra prvo nogometno ligo, imamo posameznike, ki sebi in bližnjim odrekajo, da nogometu dajejo, imamo ekipo, ki je pokazala, kam sodimo, imamo navijače, ki so z nami prepotovali Slovenijo,” so se na spletni strani NK Rogaška odzvali na včerajšnjo vest iz NZS, da je bila njihova pritožba neuspešna ter da licence za nadaljnje zastopanje v prvoligaškem tekmovanju niso dobili.

K temu dodajajo: Nismo v kravatah in blišču. Smo preprosti in srčni. In srčnosti ni mogoče pridobiti z licenco. Takšen si. Ali pa nisi. Mi bomo srčni, pošteni tudi naprej. Brez licence.”

Brez licence, a če je verjeti Ivačičevim besedam, v bodoče tudi brez članske ekipe v tekmovanju.

“Če beremo striktno pravilnik, bi morali izpasti v najnižjo ligo, torej tekmovanje MNZ. Piše pa dvoumno. Lahko nas uvrstijo v MNZ (četrta liga), po drugi strani pa bo izvršni odbor NZS formiral ligo,”  je za Siol dejal Ivačič. In dodal, kako so bile prakse NZS glede tega v preteklosti drugačne. Da sta morala Koper in Olimpija v najnižjo ligo, Mura pa v tretjo. “Bomo pač počakali na odločitev izvršnega odbora NZS.”

In če bo Rogaška padla v MNZ Celje, potem? “Če se bo zgodilo to, bo to pomenilo, da smo izgubili vseh 25 igralcev. Ne predstavljam si, da bi lahko do poletja, do julija ali avgusta zgradili ekipo, ki bi nastopala v MNZ ligi. Če se selimo v nižjo ligo, bo naslednja sezona brez članske ekipe Rogaške.”

Ivačič sicer še ni vrgel puške v koruzo. Za Siol je dejal še, da se bodo “borili naprej” in bodo skušali s pravnimi sodišči v Sloveniji doseči, da bi se ta odločba NZS začasno umaknila. Vmes pa gredo v petek po pokal, skupaj z 9 avtobusi navijačev: “To je nekaj, česar nam ne bodo mogli nikoli vzeti,” je bil čustven Ivačič.