Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velikonočni derbi v Šentjurju dobili gostje iz Podčetrtka (video)


Nekateri so barvali jajca, drugi so igrali košarko. Velikonočno tridnevje ni ovira za potek ligaških športnih tekmovanj, ki so se v Sloveniji odvijala tudi za praznični vikend.

Pri Tajfunu v Šentjurju so tako na veliko soboto gostovali košarkarji Term Olimia Podčetrtek in domačine premagali z 79:88. To je že četrta zaporedna zmaga Podčetrčanov in enajsta v sezoni, kar jih uvršča na 4. mesto Lige Nova KBM. Šentjurčani pa so po četrtem porazu na zadnjih petih tekmah in že štirinajstem v sezoni zdrsnili na 6. mesto na lestvici.

Sobotna tekma med lokalnima rivaloma je bila izenačena prvih 25 minut, nakar so izbranci trenerja Term Olimia Davorja Bračka naredili delni izid 12:4 (57:52), po katerem se domači niso več vrnili v vodstvo. Na začetku zadnje četrtine je prednost narasla na deset točk (72:62), česar domačini do konca tekma niso uspeli izničiti.

Najboljša posameznika tekme sta bila Marko Jurič pri domačih z 20 točkami, 8 podajami in 4 skoki, ter Jure Pelko pri gostih s 16 točkami, 6 podajami in 2 ukradenimi žogami.

Posnetke s tekme in izjavi obeh trenerjev si poglejte v spodnjem videu:

 

Tako so Podčetrčani proslavili zmago v Šentjurju:

To je bila četrta zmaga Term Olimia v petih dvobojih s Šentjurjem v tej sezoni. Slednji je dobil le uvodni obračun v sezono, naslednji štirje, vključno z dvema v Pokalu Spar, pa so pripadli Podčetrtanom.

Košarkarji Tajfuna bodo v naslednjem kolu 3. aprila gostili Krko, KK Terme Olimipa Podčetrtek pa bodo 6. aprila gostovali na Polzeli.

Standings provided by Sofascore