Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju aktivni v tednu zdravega mesta


V občini Šentjur te dni poteka teden zdravega mesta, v katerem različni organizatorji ponujajo serijo brezplačnih preventivnih, zdravstvenih in drugih izobraževalnih aktivnosti s področja zdravja in dobrega počutja.

V sredo je dogajalo na mestnem trgu Šentjur. Od devete ure dalje so na postavljenih stojnicah potekale aktivnosti, povezane s skrbjo za krepitev zdravja. Od promocije državnih presejalnih programov Zora, Dora, in Svit z namiznim modelom debelega črevesja in predstavitve 12 splošnih nasvetov proti raku, do predstavitve centra z krepitev zdravja Šentjur in bioloških dejavnikov tveganja ter izvajanje meritev s svetovanjem, kar je izvajala ekipa Zdravstvenega doma Šentjur. v ZD Šentjur so pripravili še kotiček zate-sproščanje, čuječe okušanje hrane, zdravi zobje za zdrav nasmeh, testiranje telesne pripravljenosti s šestminutnim testom hoje po Pešnici itd.

Vir foto: FB Občine Šentjur

OZ RK Šentjur in vrtec Šentjur sta organizirala živ žav za najmlajše, kar vsebuje različne ustvarjalne in gibalne delavnice:

Živ žav za najmlajše (vir foto: FB Občine Šentjur

Društvo Nordijske hoje Šentjur je obiskovalce spoznavalo z nordijsko hojo, območno združenje Rdečega križa Šentjur je prikazalo postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja,

Regijsko središče Celje in Fakulteta za zdravstvene vede v Celju sta izvajala meritve glukoze v krvi, krvnega tlaka, učili so samopregledovanja dojk in mod ter zdravstveno-vzgojno svetovali.

Dogajanje na stojnici Regijskega središča Celje in Fakultete za zdravstvene vede v Celju  (vir foto: FB profil Regijskega središča Celje)

Na voljo je bilo še več drugih aktivnosti in prikazov, tudi zen joga z Zdenko Vrečko, kar je pripravila Ljudska univerza Šentjur, ter odprta vadba z gibčno Estelo.

Vadba joge na Mestnem trgu (foto: LU Šentjur)

 

Program tedna zdravega mesta se nadaljuje še danes in v petek. Kaj točno še vključuje, preverite v naši napovedni novici:

Teden zdravega mesta v Občini Šentjur