Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spoznajte SUPER KMET-a: domačin, ki izdeluje inovativne kmetijske priključke

Domačin Dejan Potočnik iz okolice Lesičnega, se trudi iskati inovativne rešitve pri razvoju kmetijskih priključkov. Skozi svoje dosedanje izkušnje in znanje si prizadeva oblikovati priključke, ki dejansko olajšajo delo na kmetiji in izboljšajo učinkovitost pri opravilih.

Pod blagovno znamko SUPER KMET, je Dejan uveljavil svoje ime predvsem s hidravličnimi vilami za bale, ki so postale prva izbira številnih kmetovalcev.

Zakaj hidravlične vile za bale?

Ideja o hidravličnih vilah za bale se je Dejanu porodila iz prepričanja, da bi lahko s tem olajšal delo kmetom in jim predvsem prihranil dragoceni čas. Ker tudi sam prihaja iz kmetije, iz prve roke vidi, kje so potencialne izboljšave pri kmetijskih priključkih. Hidravlične vile za bale so se izkazale kot ena izmed dobrih rešitev, ki v Sloveniji še ni toliko razširjena.

Dvojne hidravlične vile

Prednost, zlasti dvojnih hidravličnih vil za bale, je v tem, da omogočajo dvigovanje druge bale brez, da bi najprej odložili prvo. Ko je prva bala že na vilicah in želimo pobrati drugo, se krak na drugi strani raztegne dovolj, da je širši od premera druge bale, nato pa se ponovno skrči, da lahko drugo balo objame in jo dvigne.

Hidravlična cilindra omogočata tudi enostavno prevažanje bal različnih velikosti. Ker sta cilindra med seboj neodvisna, je mogoče voziti tudi dve različni bali hkrati. Za izboljšanje vidljivosti na cesti lahko dodatno kupite tudi nosilec za luči.

Enojne hidravlične vile

Nastavljivost širine vilic je glavna prednost tudi enojnih hidravličnih vilic. Ta omogoča lažji transport bal na kmetiji, na primer v hlev, ne glede na to, ali so postavljene pokončno ali ležeče. Možen je dokup dodatka odvijalca bal in paletnih vilic za še večjo prilagodljivost in učinkovitost.

Enojne hidravlične vile z dodatkom paletnih vilic

Vile se ponašajo z visoko nosilnostjo, ki izhaja iz močne konstrukcije. Izdelane so iz debelostenskih cevi dodanimi ojačitvami, ki zagotavljajo izjemno trdnost in vzdržljivost.

Idej je veliko, potrebna je le še realizacija

Zagotovo so v ospredju hidravlične vile za bale, a to ni njihov edini produkt. Veliko povpraševanja je tudi po mehansko nastavljivih paletnih vilicah, ki omogočajo dvigovanje in premikanje skoraj vseh vrst palet.

Mehansko nastavljice paletne vilice

Idej je sicer še veliko, nekatere so že v fazi načrtovanja, nekatere čakajo na izdelavo, medtem ko se druge pojavijo spontano, ko katera izmed strank izrazi željo po dodatnih funkcijah na že obstoječih produktih. Tako da lahko kmalu pričakujete kaj novega. Za najnovejše informacije spremljajte Facebook stran SUPER KMET in spletno stran www.superkmet.si.

 

Kako do svojega priključka SUPER KMET?

Kontaktirate jih lahko:
• Preko e-maila: [email protected],
• Pokličete na 040 602 920,
• Izpolnite kontaktni obrazec TUKAJ.

Vse priključke, če je le možno, prilagodijo vašim željam, vključno z barvo, vpetjem in drugimi specifičnim zahtevami.