Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinske mladinke na domačem parketu do naslova prvakinj


V Rogaški Slatini se je včeraj končal zaključni turnir štirih najboljših ekip državnega prvenstva v košarki so 18 let za dekleta. Naslova prvakinj so se veselile Slatinčanke, ki so s tem kronale uspešno sezono.

V polfinalu so varovanke Željka Jotića visoko odpravile Kranjčanke.

Janina :Triglav 70 : 28 

Naj peterka zaključnega turnirja; foto: KZS/m24.si

V finalu so Celjanke povedle z 0:7, a so Slatinčanke s trojko Line Jerković kmalu prešle v vodstvo z 11:8. Domače so pred lepo napolnjenimi tribunami I. OŠ Rogaška Slatina prvo četrtino dobile za 6 točk. V drugi četrtini je Janina pokazala svojo moč in razlika je do polčasa narasla na 20.

V tretji četrtini se je domačim ustavilo, saj niso uspele zadeti vse do konca 26. minute. Med tem so Celjanke vpisale 11 točk in znižale na 38:29. Pred zadnjo četrtino je domača zasedba vodila za 17. Celjanke so dve minuti in pol pred koncem prišle na 6 točk zaostanka, kar je napovedovalo negotovo končnico. Domače so vendarle uspele ohraniti prednost in se na koncu veseliti.

Janina : Cinkarna Celje 54:47 (20:14, 18:4, 10:13, 6:16)

L. Jerković 16, Turnšek 13, Pobežin 11, …

V zasedbi Janine so bile: Lana Kobilšek, Neža Pobežin, Zara Blažun, Ajda Šrimpf, Lina Jerković, Zala Kobilšek, Klara Lešnik, Ema Medved, Hana Jerković, Tjaša Turnšek, Hana Gobec, Zala Čanžek.

Nagrado za najbolj koristno igralko je prejela Lina Jerković (Janina). Nagrado za največ skokov si je na finalnem turnirju priborila Anđela Demirović (Cinkarna Celje), ki jih je skozi zaključni turnir nabrala 37. Nagrado za največ podaj (16) je dobila Lina Jerković (Janina). Najboljša strelka turnirja je s 40 točkami postala Nina Klep (Ježica A). Izbrana je bila tudi najboljša peterka turnirja, s katero so bile izbrane Nina Klep (Ježica A), Maja Uranker (Cinkarna Celje), Lena Grebenc (Triglav), Tjaša Turnšek (Janina) in Neža Pobežin (Janina).