Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski kinologi krepijo znanje tudi s pomočjo tujih strokovnjakov


Pri Kinološkem društvu Šentjur med svoje aktivnosti vključujejo tudi sodelovanje s strokovnjaki s področja kinologije iz drugih klubov. 

Nenad Novak s svojim psom po imenu Papar; foto: KDŠ

Nedavno so na povabilo podpredsednika društva, Mirana Marša, gostili hrvaškega kinologa Nenada Novaka iz kinološkega društva DogGuru s sedežem v Zagrebu.

Gre za priznanega trenerja, mednarodnega sodnika, ki je aktivno sodeluje pri izobraževanju  strokovnega kadra hrvaške kinološke zveze.

Kot nam je sporočila Jasna Vodovnik iz KDŠ, so bili na nekajurnem druženju šentjurski kinologi deležni njegovih nasvetov pri pripravi psov na opravljanje višjih izpitov po programu IGP 1 in se v praktičnih primerih ob delu s psi naučili novih tehnik treninga obrambe in poslušnosti.

Trening pravilne postavitve psa na razstavi – ring dresura; foto: KDŠ

Prav tako so konec lanskega leta začeli z novostjo v šentjurskem društvu, in sicer s t.i. ring dresuro, ki jo vodi njihova članica Iva in je namenjena vsem, ki se želijo s svojim psom udeleževati razstav. Ta vrsta dresure zajema učenje pravilnega gibanja v razstavnem ringu, pravilno postavitev psa, pripravo psa na pregled zobovja in ostalo, kar sodi k razstavam.

V začetku prejšnjega meseca so začeli tudi z novo sezono tečajev šolanja psov vseh stopenj. Mala šola je namenjena mladičkom od 3 do 8 meseca starosti, tej pa sledita še začetni in nadaljevalni tečaj.