Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška po podaljšku do bolečega poraza


Košarkarji Rogaške so na tekmi 24. kroga državnega prvenstva gostovali v Škofji Loki pri ekipi LTH Castings. Slatinčani so klonili po podaljšku (80:76) in si nekoliko zmanjšali možnosti za uvrstitev v končnico. 

Rogaška je odlično odprla tekmo in povedla s 3:14. Vendarle so domačini, ki so v uvodnih štirih minutah dosegli le tri točke, po minuti odmora, ki jo je vzel trener Luka Bassina, zaigrali bolje in se pred iztekom prve četrtine približali na zaostanek ene posesti (20:23).

V drugi četrtini so košarkarji v Škofji Loki dosegli le 16 točk, po osem na vsaki strani, izid ob odhodu na odmor pa je tako znašal 28:31.

Dragiša Drobnjak v Škofji Loki zaradi poškodbe roke ni mogel računati na Njegoša Sikiraša, najboljšega strelca in skakalca Rogaške v letošnji sezoni. Zaradi bolečin v rami še vedno manjka tudi Staš Sivka.

Nobena izmed ekip se nato ni uspela resneje odlepiti nasprotniku, kar je minuto pred koncem tekme privedlo do povsem izenačenega rezultata (59:59). 14 sekund pred koncem so Slatinčani po trojki Sandija Čebularja povedli za tri, a je v taboru domače zasedbe met z razdalje zadel tudi Curtis White Jr., ki je poskrbel za podaljške.

Tudi v podaljšku je gostom iz Rogaške Slatine kazalo precej bolje, potem, ko so povedli za pet točk (67:72). Toda znova je zobe pokazal Američan White Jr., ki je škofjeloško zasedbo z dvema uspešnima metoma za tri točke popeljal do zmage z 80:76.

Curtis White Jr. se je ustavil pri 25 točkah, kar 24 izgubljenih žog Rogaške pa nista uspela zakriti strelsko najbolj razpoložena Patrik Tabak in Jordan Session, ki je 19 točkam dodal še 11 skokov.

Rogaška tri kroge pred koncem rednega dela zaseda osmo mesto, v ponedeljek pa bodo moči merili s Podčetrtkom, ki je v zadnjem obdobju nanizal pet zaporednih zmag.

LTH Castings – Rogaška 80:76 (20:23, 8:8, 14:11, 22:22, 16:12)

Rogaška: Tabak 19, Session 19, Kralj 11, Kotnik 10, Greene 6, Čebular 6, Božak 3, Močnik 2

Standings provided by Sofascore