Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rekordna udeležba velikonočnega badminton turnirja


Člani Tenis kluba Kozje so še tretje leto zapored na velikonočni ponedeljek organizirali Velikonočni odprti turnir v badmintonu. Na tretji turnir se je prijavilo rekordnih 53 tekmovalk in tekmovalcev. Tokrat so imeli na razpolago še več različnih kategorij, saj so tekmovalce prvič razdelili tudi po starosti, do 35 let, nad 35 in nad 50 let. Še vedno pa so ohranili kategorijo A za boljše rekreativce in B za rekreativce in začetnike. 

Poteza se je pokazala za dobro, saj je bila udeležba rekordna, udeleženci pa so prihajali z različnih koncev Slovenije, poleg Štajerske in Posavja še Koroške, Prekmurja, Zasavja in Ljubljane ter ponovno tudi iz tujine – Zagreba.

Organizatorji so tokrat spremenili tudi vrstni red tekmovanj. Če so v prvih dveh ponovitvah začeli z dvojicami in nadaljevali s posamezniki, so tokrat to zamenjali.

Najboljši v kategoriji do 35 let A; foto: ŠZK

Najštevilčnejša je bila konkurenca med moškimi do 35 let v kategoriji A. Zmagovalec je postal Klemen Murn iz Trbovelj, drugi je bil najmlajši v tej konkurenci Jan Hotko iz BK Pišece in tretji Tomaž Trefalt iz SK Igraj Sevnica.

Med moškimi nad 35 let je v kategoriji A zmaga ostala doma. Zmagal je član TK Kozje Blaž Hartl, drugo mesto je osvojil Goran Škerl iz SK Igraj Sevnica, tretji pa je bil Rok Jene iz Tržišča.

V najstarejši kategoriji nad 50 let je bilo najbolj izenačeno, saj so prvi trije imeli enako število zmag in porazov. Zaradi najboljše razlike v točkah je bil prvi Damir Škerl iz SK Igraj Sevnica, drugo in tretje mesto pa sta osvojila dva člana BK Celje, Jurij Zaletel in Andrej Flander.

V vseh treh starostnih kategorijah med moškimi je bilo še tekmovanje v kategoriji B. Med najmlajšimi so prva tri mesta osvojili srednješolci iz Posavja: Filip Škaler, Vid Klemen Zorko in Dino Vehabović.

V srednji starostni kategoriji B je šla zmaga v Prekmurje, zmagal je Tomaž Miholič iz Murske Sobote, drugi je bil Jernej Popič iz BK Karizma Kotlje, tretji pa Jure Pompe iz Sevnice.

V najstarejši kategoriji B je zmagovalec postal Toni Janežič iz Tržišča, drugi je bil Adrian Mustar iz SK Igraj Sevnica in tretji član domačega kluba Matej Kovačič iz Lesičnega.

Najboljše pri dekletih; foto: ŠZK

V ženski konkurenci smo imeli le kategorijo do 35 let B v kateri je zmagala članica domačega kluba Julia Bratuša, druga je bila Petra Popič iz BK Karizma in tretja še ena domačinka Lea Kiderič.

Med dvojicami so organizatorji zaradi manjšega števila prijav združevali kategorije. Med moškimi dvojicami do 35 let je zmagala naveza Klemen Murn (Trbovlje) in Tomaž Trefalt (Sevnica). Drugo mesto je osvojila dvojica Darko Duralija (BK Ljubljana) in Jurij Zaletel (BK Celje), tretja pa sta bila člana TK Kozje Leon Geršak in Blaž Hartl.

Najboljše moške dvojice; foto: ŠZK

Darko Duralija in Jurij Zaletel sta bila hkrati najboljša tudi v kategoriji nad 35 let, kjer sta drugo mesto osvojila brata Damir Škerl in Goran Škerl iz SK Igraj Sevnica.

Prijav v mešanih dvojicah je bilo manj, zato so vsi skupaj nastopili v enotni skupini. Zmaga je odšla na sosednjo Hrvaško. Zmagla sta člana BK Tigar Zagreb Nina Kovačić in Miroslav Vurdelja. Drugo mesto sta osvojila igralca s Koroške, Petra in Jernej Popič iz BK Karizma, tretje pa člana TK Kozje Nika in Roman Gradišek. Med mešanimi dvojicami je nastopala tudi edina ženska dvojica, članici TK Kozje Julia Bratuša in Lea Kiderič sta postali zmagovalki te kategorije.

Še nekaj članov domačega kluba pa je bilo blizu odra za zmagovalce. Na nehvaležnem četrtem mestu so tako ostali Leon Geršak med moškimi A do 35 let, Roman Gradišek med moškimi A nad 50 let, Rok Perčič med moškimi B do 35 let, Zvonko Ivačič med moškimi B nad 35 let in Zarja Kovačič med ženskami B do 35 let.

Kot je še zapisal Roman Gradišek iz Športne zveze Kozje je tudi tretji turnir potekal brez kakršnihkoli zapletov in težav v vrhunskem ambientu Večnamenskega centra Kozje in odlični organizaciji članov Tenis kluba Kozje, zato je večina udeležencev zagotovila, da se bodo naslednje leto znova udeležili dogodka.