Razvijajte tehnologijo prihodnosti v Celju: Podjetje TQ ponuja dinamično delovno okolje mladim inženirjem!

V TQ – Systems Slovenija (FTA d.o.o.) so sprejeli strategijo širitve razvojne dejavnosti. Na proizvodnji lokaciji v Celju vzpostavljajo razvojni center, v katerem želijo v naslednjih nekaj letih dodatno zaposliti najmanj pet inženirjev. Glavna usmeritev razvojnega centra bo razvoj testnih naprav in testnih postopkov za testiranje izdelkov, ki se proizvajajo v Celju. Delo zajema tudi sodelovanje pri razvoju izdelkov, pred serijsko proizvodnjo.

Inovativni State of the art projekti

V Celju že proizvajajo številna elektronska vezja in elektronske sklope, ki se vgrajujejo v inovativne izdelke, ki sodijo v sam vrh inovativnosti.

Naravno in Tiho: TQ-HPR50 pogon za sodobna E-Kolesa

Pogonski sistem TQ-HPR50 je veliko več kot le pogonski sistem za električna kolesa – je začetek povsem nove izkušnje vožnje z električnim kolesom. Zahvaljujoč lahki, popolnoma integrirani zasnovi in izjemno tihemu motorju, ponuja najbolj naravno izkušnjo vožnje v svojem razredu. Proizvajalcem električnih koles omogoča, da njihova kolesa izgledajo, zvenijo in kar je najpomembneje, se občutijo kot navadna kolesa, le da so veliko boljša. Iz tega razloga ta sistem vgrajujejo v svoja kolesa največje svetovne znamke koles kot so TREK, SCOTT, Pinarello in mnogi drugi. Večina elektronskih vezij in nekaj sklopov za ta projekt se proizvaja v Celju.

TQ-jeva RoboDrive tehnologija: Preboj v robotiki in vesolju

TQ-jevi servo motorji, servo kompleti in pogonski sistemi so ključni za premagovanje tehničnih ovir v robotiki, saj omogočajo oblikovalcem in razvijalcem preseganje omejitev in ustvarjanje naprednih rešitev. Tehnologija RoboDrive družbe TQ izvira iz razvojnih laboratorijev Nemškega centra za letalstvo in vesolje (DLR), kjer so razvili naslednjo generacijo sodobnih, sodelujočih robotov. Od takrat so se TQ motorji dokazali povsod po svetu – tudi v vesolju – kjer v najmanjši možni velikosti zagotavljajo visoki navor, maksimalni dinamični odziv, natančnost in robustnost.

Inovativni elektronski pomočnik za obnovo gibanja

TQ Systems že vrsto let razvija inovativne rešitve za zdravstveni sektor. Njihova ponudba vključuje elektronske komponente in končne naprave za podjetja s področja medicinske tehnologije, od žepnih potrošniških naprav do obsežne opreme za bolnišnice in klinike. Eden od teh izdelkov je Mentastim, ki predstavlja prelomno inovacijo za posameznike s poškodbo centralnega živčnega sistema. Ta tehnologija omogoča ponovno učenje uporabe paraliziranih okončin, kot so roke ali noge, s preprostimi vodenimi terapijami, ki jih je možno izvajati doma.

TQ avtomatizacija: Ustvarjamo pametnejši in zeleni jutri!”

TQ-avtomatizacija je specializiran za sisteme upravljanja z energijo, tako za domačo kot komercialno uporabo, ki optimizirajo porabo energije in izboljšujejo udobje. Asortima vključuje inovativne rešitve, kot so upravljalniki energije, senzorske sklope, pametni napajalniki, moduli CPU za upravljanje obremenitev in polnjenja, relejni moduli in drugo. Ti izdelki se proizvajajo tudi v Celju in so namenjeni širokemu spektru uporabe v energijskem nadzoru, avtomatizaciji ter upravljanju obremenitev in polnjenja.

Velik potencial za rast

Zgoraj omenjeni projekti so samo delček v mozaiku celotnega spektra različnih gospodarskih panog v katerih je TQ skupina prisotna kot razvijalec in proizvajalec elektorskih vezij, elektronskih sklopov in končnih produktov. Raznolik nabor kupcev in projektov iz različnih področij predstavlja visoko stopnjo stabilnosti poslovanja in velik potencial za nadaljnjo rast. Na področju raziskav in razvoja je TQ skupina v ospredju tehnološkega napredka.

TQ dosledno raste z raznolikim portfeljem lastnih izdelkov v trenutnih komercialnih mega trendih, v robotiki, digitalizaciji, Industriji 4.0, umetni inteligenci, e-mobilnosti in upravljanju z energijo.

 

Privlačno dinamično delovno okolje

Zaposleni v TQ Systems imajo širši vpliv, ker njihovo delo ni le razvoj tehnologije, temveč prispeva k večjim družbenim in industrijskim spremembam. Inženirji imajo priložnost delati na projektih, ki oblikujejo prihodnost elektronike in prispevajo k boljšemu svetu, od naprednih robotskih sistemov do trajnostnih energetskih rešitev.

Vzpodbujajo kulturo inovativnosti in sodelovanja, kjer so ideje cenjene in raznolikost spodbujena. To dinamično podporno okolje omogoča mlajšim inženirjem, da prispevajo in rastejo skozi skupne projekte in timsko delo.

V podjetju se zavzemajo za neprekinjen razvoj in izobraževanje svojih zaposlenih, z dostopom do različnih izobraževalnih priložnosti, vključno z internimi usposabljanji, strokovnimi konferencami in spletnimi tečaji.

V TQ Systems razumejo vrednost skrbi za svoje zaposlene in uveljavljajo politiko, ki spodbuja zdravo delovno kulturo ter podpira osebni in profesionalni razvoj. Zaposleni imajo dostop do vrhunske tehnologije in opreme, ki spodbuja inovacije in kreativnost. Laboratoriji in testne naprave so oblikovani tako, da podprejo in izboljšajo kakovost dela naših inženirjev.

Napredno testiranje elektronike: Vaša priložnost pri TQ E²MS

V TQ-Systems se osredotočajo na funkcionalno testiranje, kar ponuja inovativno in izzivalno okolje za inženirje. Ukvarjali se boste z razvojem in izvajanjem celovitih strategij testiranja, ki zagotavljajo najvišjo kakovost elektronskih izdelkov. To je odlična priložnost za tiste, ki uživajo v reševanju problemov, želijo napredovati v metodologijah testiranja in prispevati na področju testiranja in zagotavljanja kakovosti elektronike. Pridružite se dinamični ekipi, ki premika meje testiranja elektronskih izdelkov.

V svoj kolektiv vabijo RAZVOJNEGA INŽENIRJA (M/Ž)

Opis delovnega mesta:

 • skrb za razvoj programske opreme  in algoritmov,
 • načrtovanje in razvoj novih metodologij testnih postopkov,
 • priprava plana funkcionalnega testiranja,
 • izvedba funkcionalnih testov delovanja elektronskih sklopov glede na specifikacijo,
 • načrtovanje in izdelava testnih orodij ter aplikacij,
 • izdelava testnih poročil ter ostale pripadajoče dokumentacije,
 • aktivno sodelovanje pri razvojnih projektih,
 • sodelovanje pri razvoju in optimizaciji tehnoloških procesov,
 • sodelovanje pri načrtovanju procesov proizvodnje,
 • testiranje, kalibriranje in meritve elektronskih vezij in sklopov,
 • snovanje sestavnih delov testnih naprav, priprav in orodij za proizvodnjo,
 • snovanje programske opreme za elektronska vezja in sklope na mikrokrmilnikih,
 • snovanje druge programske opreme za različne potrebe.

Od kandidatov pričakujejo:

 • strokovno izobrazbo s področja elektrotehnike, računalništva in informatike oz. druge ustrezne smeri (opomba: formalno končana izobrazba ni pogoj za sodelovanje),
 • zanimanje za novosti v stroki in sposobnost učinkovitega timskega dela,
 • poznavanje elektronskih komponent in osnovnih načel elektrotehnike,
 • sposobnost samostojne interpretacije načrtov elektronskih vezij,
 • željo in smisel za meritve, programiranje in snovanje elektronskih vezij,
 • zaželeno je poznavanje (ni pogoj):
  – programskega orodja LabView oz. sorodnih orodij,
  – uporabe merilnih inštrumentov,
  – programskih jezikov (npr. C, C++…),
  – poznavanje katerega od sistemov za delo z dokumentacijo (npr. Git…),
  – dobro poznavanje MS Office orodij (Word, Excel),
 • znanje angleškega jezika,
 • pripravljenost na strokovno izpopolnjevanje, usposabljanje in prilagajanje projektom/sistemu,
 • zahtevan vozniški izpit B kategorije,
 • ostale lastnosti: sistematičnost, natančnost, samoiniciativnost, pro aktivnost, sposobnost dela v timu, inovativnost.

Izbranemu kandidatu nudijo:

 • delo v priznanem in mednarodnem podjetju,
 • odlično priložnost za pridobivanje poglobljenega znanja v stroki in izmenjavo dobrih praks z mednarodno razvojno ekipo,
 • delovno okolje, ki spodbuja inovacije in ponuja delo z naprednimi tehnologijami,
 • zaposlitev v družbeno odgovornem podjetju z dolgoletno tradicijo in dobro pozicijo na mednarodnih trgih,
 • zaposlitev v urejenem in kreativnem delovnem okolju,
 • zaposlitev za določen čas, z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas.

 

Prijave kandidatov, ki vas delovno mesto zanima in ustrezate razpisnim pogojem, sprejemajo tukaj.

Prijava mora vsebovati življenjepis z vsemi osebnimi podatki. Izpostavite predvsem svoje izkušnje, ki ste jih pridobili na podobnih delovnih mestih, na vaši karierni poti in vašo motivacijo, zakaj se prijavljate na to delovno mesto.

Več o podjetju si lahko preberete tukaj.