Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 8. 4. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU OBČINE PODČETRTEK

Dne 1. 4. 2024 so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznice motornega kolesa in osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice motornega kolesa, ki se je v prometni nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročiteljici je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU OBČINE ŠMARJE PRI JELŠAH

3. 4. 2024 so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je neznani voznik pri premiku vozila poškodoval drugo parkirano vozilo in odpeljal s kraja, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Za povzročiteljem še poizvedujejo.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN VPLIV ALKOHOLA

4. 4. 2024 so policisti obravnavali voznika kmetijskega traktorja, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez opravljenega vozniškega izpita ustrezne kategorije. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal 0,84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa na Okrožno sodišče v Celju podan obdolžilni predlog.

ZLORABA OSEBNIH PODATKOV

Dne 5. 4. 2024 je občanka obvestila policiste,  da je neznana oseba prišla do njenih osebnih podatkov in jih zlorabila. Okoliščine dejanja še preiskujejo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

TRČIL V PEŠKO

6. 4. 2024 so policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v peško. Ugotovljeno je bilo, da se je peška v prometni nesreči lažje telesno poškodovala. Vozniku osebnega avtomobila je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Dne 7. 4. 2024 so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali dogodek, v katerem je občan pri urejanju okolice z nakladalno žlico premaknil večji betonski izdelek, ki se je pričel kotaliti po hribu navzdol. Pri poskusu zaustavitve omenjenega predmeta se je betonski izdelek zakotalil čez občana in ga pri tem telesno poškodoval, predmet pa je za tem trčil v bližnjo stanovanjsko hišo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

POVZROČITEV TELESNIH POŠKODB Z NEVARNIM PREDMETOM

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je na območju občine Šmarje pri Jelšah prišlo do kršitve javnega reda, pri čemer je eden od udeležencev kršitve posegel po nevarnem predmetu in drugo osebo telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.