Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 4. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

IZREKEL MU JE GROŽNJE

V soboto, 13. 4. 2024, so bili policisti obveščeni, da se je pri občanu oglasila stranka, ki mu je že pred časom dala v popravilo vozilo. Ker vozilo po daljšem obdobju še vedno ni bilo popravljeno, je med njima prišlo do besednega spora, pri čemer mu je mehanik zagrozil z napadom na življenje in telo. V zvezi s tem še zbirajo obvestila in bodo o dogodku obveščali Okrožno državno tožilstvo.

PADEL MOTORIST IN SE TELESNO POŠKODOVAL

Istega dne so policisti v popoldanskem času v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali padec motorista, ki je pod vplivom alkohola vozil neregistrirano motorno kolo. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval. Ker je šlo za tujega državljana, mu je bila s strani patrulje izdana globa, prav tako pa mu je pristojno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola izreklo globo ter stransko sankcijo 18 kazenskih točk.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja je v kraju Sela ustavila voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat več kot 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo začasno odvzeto. Zoper voznika so na pristojno sodišče posredovali obdolžilni predlog.

Z VOZILOM TRČIL V BETONSKO ŠKARPO

V nedeljo, 14. 4. 2024, so policisti v kraju Belo obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Pri tem je voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča ter trčil v obcestno betonsko škarpo. V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval.