Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: Mladina se je razživela – Tudi gasilska četa Imeno ima “korajžo”


S tema naslovoma sta bila na današnji dan pred 70 leti objavljen članka v Savinjskem vestniku. Vabljeni k branju:

Mladina se je razživela

Mladina, ki je v Podčetrtku precej dremala, se je to zimo prebudila. Njeno delo se je izrazilo predvsem na kulturno-prosvetnem področju. V okviru KUD »Vladimir Nazor« v Podčetrtku, se je mladina iz Podčetrtka, Imenega in Golobinjeka združila v svoji mladinski sekciji. Ustanovila je pevski zbor, ki redno dvakrat tedensko vadi pod vodstvom šolskega upravitelja tov. Mikuliča. Predvsem se je izkazala v gledališki družinici, s katero pripravlja pravkar tretjo premiero s Trifkovičevim »Šolskim nadzornikom« in Zmajevim »Krapom«. Pred tem so nastopili z Remčevimi »Volkodlaki« in z Oreškovo »Volkov greh«, s katero so gostovali v Virštanju in Polju ob Sotli.

Veselje do dela na odru in pevskem zboru je zmagalo nad nezdravim odnosom lokalpatriotizma med trgom Podčetrtkom in vasjo Imeno, ki se je prav to zimo poostril. Mladina obeh krajev se je združila in zaživela prijetno življenje v skupnem delu. Vsi ji želimo še obilo uspehov.

Tudi gasilska četa Imeno ima “korajžo”

Če vas pot zanese skozi lepo ravninsko vasico Imeno, vas bo prav gotovo zbodel v oči kurniku podoben gasilski domček. Imencem ie že dolgo v napoto, zato vedno sanjajo, da si sredi lepe vasi postavijo tudi lep gasilski dom. Znani so po svoji podjetnosti, ki je včasih kar preveč potencirana. No, tudi gasilci so se znašli. Pravilo, da se na lastne roke najbolj zanesejo! Svoje vrste so na letošnjem občnem zboru pomnožili z mladimi močmi in z navdušeno mladino sprejeli sklep, da si pomagajo z bližnjo opekarno. Sami bodo izdelali opeko. Vloga jim je bila odobrena in že v treh dneh, točno no organiziranih izmenah nakopali približno dovolj zemlje za zidake. Zraven tega so pa ustanovili še žensko gasilsko desetino, ki zaenkrat kaže veliko navdušenje in borbenost. Upamo, da se bo njihov sen o lepem in ponosnem gasilskem domu končno uresničil!

Ruč, Savinjski tednik, 16. 4. 1954