Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova šola v Slivnici


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 60 leti objavljen članek v Celjskem tedniku. Vabljeni k branju:

Negospodarske investicije v Šentjurju za 27 % večje

V šentjurski občini bodo narastle investicije v negospodarske objekte za 27 %. Zaprosili smo šefa oddelka za gospodarstvo občinske skupščine Šentjur JOŽETA POSPEHA da nam pove, zakaj se bodo ta sredstva uporabljala.

Povedal nam je tole: »V naši občini bodo v letošnjem letu znašale investicije za negospodarske naložbe 141 milijonov. Pretežni del teh sredstev bomo uporabili za gradnjo stanovanj.

V Šentjurju bomo dokončali blok, v katerem bo postaja LM in 9 stanovanj ter pričeli z gradnjo 20-stanovanjskega bloka. Da bi za stanovanjsko gradnjo vključili čimveč sredstev zasebnih investitorjev, bomo s krediti stanovanjskega sklada podpirali individualne gradnje.

V Slivnici so se že pričela pripravljalna dela za gradnjo nove šole in tudi gradnja se bo kmalu pričela. V tem letu bomo uredili stanovanja za učitelje v Kalobju in Loki pri Žusmu ter izvršili manjša popravila tudi na drugih šolah.

V dolini regulirane Pesnice v Šentjurju bomo pričeli graditi plavalni bazen. Zraven pa naj bi bila še športna in otroška igrišča ter park, tako da bo tam rekreacijski center Šentjurja.«

L.S., Celjski tednik, 24. 4. 1964

 

*cena časopisa: 20 dinarjev