Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Komunala bo javno podjetje


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 30 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Potem ko so v šmarski občini ugotovili v domači komunali stoodstotni občinski lastniški delež, se pripravljajo, da bo postala javno podjetje. Občinska vlada je pred dnevi že sprejela odlok o organizaciji javnega podjetja OKP Rogaška Slatina in to po hitrem postopku.

Ustanovitelj OKP Rogaška Slatina bo šmarska občinska skupščina, gre pa za podjetje z omejeno odgovornostjo. Na željo OKP so se sestavljalci odloka odločili, da obdržijo dosedanjo kratico, predvsem iz praktičnih razlogov. Podjetje pa naj bi skrbelo za oskrbo z vodo ter za vzdrževanje vodovodov, za zbiranje ter čišče nje odpadnih ter padavinskih vod, za zbiranje in odvoz odpadkov ter vzdrževanje sanitarne deponije. Pri tem gre za obvezno dejavnost podjetja.

Prav tako bi podjetje smelo opravljati tudi druge dejavnosti, zlasti pokopališko, ureja nje prometnih površin ter zelenic, plakatiranje in okraševanje, komunalne gradnje, oskrbo s toplotno energijo ter zemeljskim plinom, delo z gradbeno mehanizacijo, proizvajanje in obdelavo kamna ter skrb za kabelski RTV sistem. V podjetju bo ob direktorju ter svetu delavcev tudi nadzorni svet, kjer bodo zastopani predstavniki šestih naj večjih naselij občine ter izvršnega sveta.

O odloku se bodo odločali še na seji občinske skupščine.

Brane Jeranko, Novi tednik, 7. 4. 1994